Bir tarafta Fatih Terimli, Belhandalı, Musleralı ve Diagne'li Galatasaray. Diğer tarafta Şenol Güneşli, Burak Yılmazlı ve Adem Ljajic'li Beşiktaş... Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında bu iki ezeli rakip Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren derbi mücadelesiini Galatasaray kendi taraftarının önünde 2-0'lık skorla kazandı. Alınan bu galibiyet aynı zamanda Galatasaray'ı zirve yarışında liderliğe taşıdı. Başakşehir ile birlikte puanını 63'e çıkartan Galatasaray, genel averajla 1. sırayı uzun bir aranına ardından devaraldı.

Beşiktaş ise 59 puanda kalarak şampiyonluk yarışında işini zora soktu.

Fatih Terim'in maç sonu açıklamaları:

"Ali Sami Yen'deki 200. maçımız. Bunu bir derbi galibiyetiyle kapattığımız için mutluyum. Alnımızın teriyle ödülümüzü almak için yürüyoruz. 3 maçımız kaldı, inşallah sonunu getiririz."

"İlk yarı oyun kalitesi daha fazlaydı, ikinci yarı skorun verdiği avantajla ona göre hareket ettik. Çok da pozisyon bulduk. 10 dakikalık bölüm var kendi kaptırdığımız toplarla, onun dışında hiç sıkıntı ve endişe duymadık, oyuncularımı kutluyorum."

Taç açıklaması

"Taç Caner'in ayağına değiyor zaten, taç bizim. Biz de istediğimiz gibi çabuk başlarız."

"Fenerbahçe maçı sonrasında ben tepki gösterdiğimde maçı bir taca mı, bir faule mi indirgiyorsunuz diyenler vardı. Demek ki bir tacın da, bir faulün de çok önemi varmış. Ama taç Caner'in ayağına değiyor zaten."

"İki tarafın da en ufak hatasında şampiyonluktan uzaklaşacağı ya da başkalarına avantaj sağlayacağı bir maçı oynamak kolay değil. O yüzden oyuncularımı nasıl oynanması gerektiğini bilen şekilde oynadıkları için kutluyorum."