Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Lokomotiv Moskova'ya 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme şansını kaybederken, Avrupa Ligi'ne kalma şansını sona maça bıraktı..

FORVET SIKINTISI YAŞADIĞINI DİLE GETİRDİ

Tecrübeli teknik direktör maç sonu "Galatasaraylılara şöyle bir şey söylemek istiyorum. Bize hem ocakta, hem de temmuzda müsaade edecekler. Onlar ne demek istediğimi biliyorlar. Biz her şeyin farkındayız her şeyi görüyoruz" şeklinde yaptığı açıklamayla forvet sıkıntısı çektiğini ve bu konuda taraftardan sabır beklediğini dile getirdi..

Fatih Terim'in maç içinde Eren Derdiyok'un yaptığı hatadan ve yenen gollerden sonraki kızgınlığı ve gösterdiği tepki bu konuda ne kadar sıkıntı çektiğini gösterir nitelikteydi..

FORVETSİZLİK YAKTI

Sezon başında Gomis'i Al-Hilal'e satan Galatasaray, Vagner Love, Anthony Modeste ve Cornelius ile ilgilienmiş ancak hiçbir golcü transferi yapamadan trasfer dönemini kapatmıştı. Elinde santrfor olarak sadece Eren Derdiyok kalan sarı kırmızılı takım, bu oyuncunun da sakatlanması ve maaşının Türk Lirası'na çevrilmesi sürecindeki olumsuz tutumu nedeniyle sorun yaşamaya başladı..

FATİH TERİM'İN HİÇİR İSTEDİĞİNİ YAPAMADI

Lokomotiv Moskova karşısında Galatasaray'ın tek forveti olarak sahaya çıkan Eren Derdiyok, istatistiklerde de adeta yerlerdeydi. Maç boyunda rakip kaleye sadece 2 şut çekebilen Eren bunların ikisinde de isabet sağlayamadı. Fatih Terim'in planında, uzun boylu bir 9 numara ile sahaya çıkmak, hızlı kenar oyuncularının, bu 9 numaradan gelen topları alarak içeri kat etmeleri vardı. Ancak Eren ne arkadaşlarına top indirebildi ne de rakip savunmayı bozdu. Girdiği 8 ikili mücadelenin sadece 2 tanesini kazanabilen Eren Derdiyok'un pas isabet oranı ise %55'te kaldı..

OZAN KAPAK, EREN DERDİYOK'U GEÇTİ

Sahanın Galatasaray adına en iyilerinden olan Ozan Kabak, girdiği 18 ikili mücadelenin 14'ünü kazanıp %87 pas isabet oranıyla oynamasının yanı sıra ofansif özellikleriyle Eren'i de geride bıraktı. Kaleye gönderdiği iki kafa vuruşundan bir tanesi isabetli olan Ozan, maçı Eren'den daha fazla isabetli şutla bitirmiş oldu. Ozan ayrıca üç defa rakip oyuncuyu geçmeye çalıştı ve üçünde de başarılı oldu..