Galatasaraylı futbolcular teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Florya'da yarın toplanacak. 10 Ocak'a kadar çalışmalarını kendi tesislerinde sürdürecek Galatasaray daha sonra Antalya'da kamp yapacak.

Ocak ayı transfer dönemi 4 Ocak'ta resmiyete kavuşacak. Sarı-kırmızılı camiada da en çok merak edilen konu ise takıma katılacak isimler ve takımdan gidecek isimler. Galatasaray teknik direktörü Terim'in ocak ayını işaret etmesiyle hareketli bir ay geçirmesi beklenen Galatasaray, transfer dönemine girmeden ilk transferini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezonki performansı ile Galatasaray'ın şampiyonluğunda önemli rol oynayan eski yıldızı Onyekuru'nun 6 aylığına kiralanması için Fransız Monaco Kulübü ile her konuda anlaştı. Yönetimin transferini bitirdiği iiddia edilen bir başka oyuncu ise Marcelo Saracchi. Bundesliga ekibi Leipzig'de forma giyen 21 yaşındaki sol bek'in bedelsiz kiralanması konusunda oyuncunun kulübü ile el sıkıştı. Galatasaray kafilesine yeni isim olarak öncelikle bu iki oyuncunun katılması bekleniyor.

Sarı Kırmızılı ekipte sezon başı yabancı kontenjanının fazlallığı nedeniyle sözleşmesi dondurulan Norveçli oyuncu Linnes de ikinci yarı itibariyle Galatasaray forması giyecek. Galatasaray'da ayrıca sezon başında Club Brugge'e kiralanan Diagne de takıma dönmek için gün sayıyor.

Teknik direktör Fatih Terim'in uzun süredir işaret ettiği değişim bu isimlerle sınırlı değil. Galatasaray'ın hedefinde Eskişehirspor'un oyuncusu Jesse Sekidika, Antalyaspor'un futbolcusu Nazım Sangare ve Serie A takımlarından Roma'da forma giyen milli futbolcu Mert Çetin gibi isimlerinde bulundu iddialar arasında yer alıyor.

Galatasaray'da gönderilecekler isimler de gelecekler kadar önem taşıyor. Nzonzi ile yollarını ayıracağı iddia edilen  olan sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Luyindama'nın da sözleşmesinin dondurulması bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle sahalara dönüşünün mart ayını bulması beklenen Florin Andone ile de yollar ayrılacak. Sezon başında bonservissiz şekilde kadroya dahil edilen Ryan Babel için de teklif bekleyen sarı-kırmızılılar, takımın iki önemli oyuncusu Feghouli ve Belhanda için de tekliflere açık. Ancak teknik direktör Fatih Terim bu iki ismin satışına henüz onay vermediği basında çıkan iddialar arasında.

Ayrıca Nagatomo'nun İtalya yolunu tutması beklenirken, Mariano da gözden çıkarılmış durumda. Resmi teklifler gelir gelmez bu iki bek oyuncusunun da satılması planlanıyor.

Kaynak: Asist Analiz