Yaz transfer döneminini herhangi bir forvet transferi yapamadan kapatan Galatasaray, devre arası transfer döneminde aynı hatanın içerisine düşmek istemiyor..

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımdan gönderilmesini istediği oyuncular ile ilgili raporu bu doğrultuda yönetim ile paylaştı. Forvet transferi yapabilmek için bütçe yaratması gereken Galatasaray, Fatih Terim'in gönderilmesine onay verdiği üç futbolcudan gelecek olan bonservis bedellerine tabi olmuş durumda.

İşte gönderilmesi planlanan oyuncular;
.
MAICON

30 yaşındaki stoper, gösterdiği çalkantılı performans sonrası vazgeçilebilir oyuncular listesine girmiş durumda. Arap Yarımadası'ndan talipleri olan oyuncunun devre arasında ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
.
Galatasaray forması altında bu sezon 13 maça çıkan Maicon'un 1 gol 1 asistlik katkısı bulunuyor..

EREN DERDİYOK

Sağlık ekibinin 'temiz raporu' vermiş olmasına rağmen sakatlığını bahane ederek oynamayan Eren Derdiyok, takımın tek forveti olmasına rağmen ocak ayında gönderilecek. Yıldız oyuncuya eski kulübü Basel'in ilgi gösterdiği biliniyor.
.
Bu sezon Galatasaray forması ile 11 maça çıkan Derdiyok'un 6 golü bulunuyor. Yıldız futbolcu aynı zamanda sarı kırmızılı ekibin en skorer oyuncusu konumunda..

SOFIANE FEGHOULI

Cezayirli yıldız oyuncu, yüksek maliyeti ve ters orantıdaki performansı ile topun ağzında olan isimlerden bir tanesi konumunda. Feghouli için Arap Yarımadası'ndan kulüplerin yoğun ilgi gösterdiği biliniyor. Yıldız oyuncu, Avrupa'dan ayrılmaya ikna edilebilirse Galatasaray, en yüksek transfer bedelini Feghouli'den kazanacak.
.
Sofiane Feghouli, bu sezon oynadığı 10 maçta gol ya da asist katkısında bulunamadı..

FATİH TERİM'İN TRANSFER LİSTESİ

DIVOCK ORIGI

Liverpool'da beklediği şansı bulamayan Belçikalı yıldız, Galatasaray'ın transfer listesinde bir numara konumunda. Yıldız oyuncunun, 1.5 sezonluğuna kiralanması gündemde.
.
Origi, bu sezon Liverpool forması ile yalnızca tek bir Şampiyonlar Ligi maçında sadece 11 dakika süre bulabildi..

GARY CAHILL

32 yaşındaki tecrübeli stoper, Maurizio Sarri'nin gelişi ile birlikte gözden düşmüş konumda. İtalyan teknik adamın arzuladığı oyun planında yetersiz top tekniği nedeniyle istediği şansı bulamayan oyuncu devre arasında Chelsea'den ayrılacak.
.
Galatasaray'ın Maicon ve Feghouli'den açılacak maaş boşluğu ile Gary Cahill'i bedelsiz olarak transfer etmesi bekleniyor. İngiliz stoper, bu sezon Chelsea ile 6 maçta 471 dakika süre alırken gol ya da asist katkısında bulunamadı..

OUMAR NIASSE

Galatasaray'ın 'uzatmalı aşkı'. Everton'da arzuladığı forma şansını bulamayan Niasse'nin ara transfer döneminde Everton'dan ayrılması bekleniyor. Galatasaray'ın Senegalli oyuncuyu 1.5 yıllığına kiralaması bekleniyor. Kulübü ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu, 1.5 yıllık kira süresinin ardından bonservissiz olarak Galatasaray'a katılabilir duruma gelecek.
.
Niasse bu sezon Everton forması ile 6 maça çıkarken sadece 1 asist yapabildi..

LACINA TRAORE

2,03'lük dev forvet şu an kulüpsüz oyuncu konumunda. Galatasaray'ın transfer hedefleri arasında en kolayı olarak gözüken Traore'nin alınması beklenen iki santrfordan biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
.
Traore, geçtiğimiz sezon Amiens forması altında çıktığı 18 maçta sadece 3 asist yapabildi..

MATTIA DESTRO

27 yaşındaki İtalyan forvet, Terim'in gözdelerinden bir tanesi konumunda. Sarı kırmızılı ekibin Bologna forması giyen oyuncu için ocak ayında ciddi bir teklif sunması bekleniyor.
.
Destro bu sezon Bologna forması ile çıktığı 6 maçta gol ya da asist katkısında bulunamadı..

MOISE KEAN

Juventus'un 'harika çocuğu', Galatasaray'ın transfer önceliklerinden bir tanesi konumunda. Fatih Terim, genç yıldızın kiralanması için olumlu rapor vermiş konumda.
.
2000 doğumlu forvet bu sezon Juventus forması ile sadece 12 dakika süre bulabilmiş konumda..

HENRY ONYEKURU

Galatasaray, Feghouli'yi takımdan ayrılmaya ikna edebilirse Cezayirli oyuncudan geleccek bonservis bedeli ile Onyekuru için transfer pazarlığına başlayacak. Everton'un Nijeryalı oyuncu için 5 milyon Euro'luk bir fiyat etiketi belirlediği konuşuluyor.
.
Genç yıldız, sarı kırmızılı forma ile çıktığı 13 maçta 4 gol katkısında bulunmuş konumda..


Kaynak:Fotomaç