İlk yarıda oynanan maçı hatırlatan Fatih Terim, “O forma çubuklu. O formanın ruhu var. Unutmayın Fenerbahçeliler sezon boyu Galatasaray maçlarını bekler. Hele Pazar günü oynanacak maçı sezon için af dileme maçı olarak görüyorlar" konuşmasını yaptı. Ezeli rakibin derbiyi “Nefes alma, silkinme, barışma” maçı olarak gördüğünü belirten Terim, “Onlara bu fırsatı vermemeliyiz" dedi.

TERİM'İN 58'NCİ DERBİSİ! 28'NCİ FENERBAHÇE MAÇI

Kadıköy'de Fenerbahçe’ye konuk olacak Galatasaray'da Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 58’nci kez bir derbide görev yapacak. Tecrübeli teknik adam yönetiminde daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş ile tüm kupalarda 57 müsabaka oynadı. Sarı-kırmızılı takımda dördüncü kez görev alan Terim, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapılan bu karşılaşmalarda 21 galibiyet, 21 beraberlik ve 15  mağlubiyet gördü.

Terim, F.Bahçe ile daha önce 28 derbiye çıktı. Sarı-kırmızılılar bu derbilerin 10'unu kazanırken, 9'unda berabere kaldı, 9'unda ise yenildi. İki takım arasında oynana son derbiden 2-2’lık skor çıkmıştı.

GALATASARAY 3 KEZ FENERBAHÇE'NİN ÖNÜNDE BİTİRMİŞTİ

Hafta sonunda Kadıköy'de F.Bahçe karşısına çıkacak G.Saray, Süper Lig'de son 20 sezonda 27'nci haftada zirvede yer almayan takımlar 5 kez sezonu şampiyon tamamlayabildi. Bunların 3'ünü de G.Saray; 2014-15, 2007-08 ve 2005-06 sezonlarında da F.Bahçe'nin arkasından gelerek kazandı.


Kaynak: Fotospor