Bafetimbi Gomis'in Suudi Arabistan'a gitmesinin ardından yapılamayan forvet transferi, Belhanda'nın gördüğü kırmızı kart ve alınan 4-0'lık mağlubiyet sinirlerin gerilmesine yol açtı..

Taraftarlar, Şampiyonlar Ligi öncesi büyük bir umutsuzluk içine düşerken gözler yeniden teknik direktör Fatih Terim'e çevrildi..

Trabzonspor maçı sonrası oyuncularına, "Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün" diyen tecrübeli çalıştırıcı, Süper Kupa maçının ardından yaptığı operasyonun bir benzerini daha gerçekleştirecek..

Daha önce Feghouli, Belhanda ve Gomis'i kenara alarak takımı resetleyen Terim'in hedefinde bu kez de rutinden çıkamayan Mariano, Maicon, Sinan ve Eren var..

Martin Linnes, Rodrigues, Ndiaye ve Serdar Aziz'i takıma monte edecek olan deneyimli hoca, Kasımpaşa maçında farklı bir 11 ve dizilişle takımını sahaya sürecek..

İKİNCİ AĞIR YENİLGİ

Trabzonspor yenilgisi Fatih Terim'i çılgına çevirdi. Galatasaray'ın başında Süper Lig'de en son 5 bin 778 gün önce 6 Kasım 2002'de 6-0'lık Fenerbahçe yenilgisi gören tecrübeli teknik adamın aldığı ikinci ağır yenilgi aldı. Terim, 2003 yılından sonra Trabzonspor'a ilk kez kaybetti.
.
KALEYİ BULAMADI

Galatasaray, Trabzonspor karşısında 8 şut atarken hiç isabet sağlayamadı. 11 ortadan sadece 2 tanesi yerini buldu. 64 uzun topun ise ancak 26'sı isabetli oldu. Sarı-kırmızılılar, en son geçen sezon Igor Tudor yönetiminde Başakşehir karşısında 4-0 yenilirken hiç isabetli şut atamamıştı. Sarı-kırmızılıların kilit pasları ise Mariano (2) ile Nagatomo (1) ve Fernando'dan (1) geldi. Onyekuru (10) ve Emre Akbaba (8) top kaptırarak sarı-kırmızılıların ön alanda top yapmasını engelledi.
.
EN İYİSİ NDIAYE

Yeniden Galatasaray formasına kavuşan Badou Ndiaye hızlı başladı. İkinci yarıda Sinan Gümüş'ün yerine oyuna dahil olan Senegalli futbolcu, takımın en iyi oyuncusu oldu. 34 kez topla buluştu. 24 pas attı. Yüzde 100 isabet sağladı. 2 şut denedi. 2 kez adam geçti. 2 faul aldı. 1 de top çaldı.
.
Galatasaray 2014/15 sezonu başından bu yana Süper Lig'de iki maçı (Başakşehir ve Trabzonspor) isabetli şut atamadan tamamladı ve bu iki maçı da 4-0 kaybetti..

DEPLASMANA ÖZEL PROGRAM

Geçen sezon başlayan deplasman fobisi Galatasaray'ın üzerine yapıştı. Süper Lig'de dışarıda Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı son 11 maçı kazanamayan Galatasaray, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde 27 gol gördü. Deplasmanların kabusa döndüğü Galatasaray'da Terim, bu konunun çözümü için milli arada özel motivasyon programı hazırlayacak.
.
3 GÜN İZİN VERDİ

Milli ara nedeni ile Fatih Terim oyunculara 3 gün izin verdi. Sarı-kırmızılı hoca, dinlenmelerini ve yeniden futbola konsantre olmalarını isterken Galatasaray çarşamba günü akşamı evindeki Kasımpaşa maçının hazırlıkları başlayacak.
.