Konyaspor'un defansif oynadığını vurgulayan Fatih Terim, "Skor beklediğimiz, sevdiğimiz, beğendiğimiz bir skor değil. Ancak yapacak bir şey yok. Açıkçası beklemediğimiz hiçbir şeyle karşılaşmadık. Rakibimizin oynatmamaya yönelik kapalı oynayacağını biliyorduk. Fırsatları kullanamadık."

"BÖYLE MAÇLARDA KIRILMA BİR GOLDÜR"

Gol atarak Konyaspor'un direncini kırmaları gerektiğini söyleyen deneyimli hoca, "Biraz daha agresif ve daha fazla pozisyon bulan bir oyun oynamalıydık. Her ne kadar rakip oynatmama adına mücadele etse bile bunu kırmalıydık. Böyle maçların kırılması anı bir goldür. Ancak çok da fazla konuşmanın anlamı yok."

"HERKES CEZA ALMAMIZ İÇİN UĞRAŞIYOR"

Hakem performansı için konuşmayı tercih etmediğini kaydeden Terim, "Hakemlerle ilgili konuşmaya gerek yok, herkes ceza almamız için uğraşıyor, çanak tutuyor. Buradan lider dönmeyi isterdik ama 4 maçı kazanırsak yine şampiyon oluruz. Zora soktuk ama zaten zor kazanıyoruz. Bizden puan almanın mutlu ettiğini de görmek sevindirici" ifadelerini kullandı.

"DURAN TOPLARDA DAHA İYİ OLMALIYIZ"

Duran toplardaki etkisiz organizasyonlar ile ilgili görüşleri sorulan antrenör, "Duran toplar oyunun artık bir parçası. 2-3 tane duran top çalışmamız var ama doğru noktayı bulamıyoruz. İyi bir frikik atanınız varsa, ben taktik hiç denemem, direk vurmasını isterim. Öbür türlü ön direk, merkez ama sonuç alamadık. Haklısınız, orayı geliştirmemiz lazım" cevabını verdi.


"HEP KAZANMAYI HEDEFLEMEK FELSEFEM"

Beraberlik için sevinmeyeceklerini belirten teknik adam, "Hayatım boyunca takımlarımı beraberlik için oynatmadım. Böyle bir cümle de hayatım boyunca kurmadım. Sadece 90'larda 'Kazanamıyorsan, kaybetme' dedim. Ama kazanamıyorsan! Büyük takım hocası zaten böyle bir şey diyemez. Beraberlik öyle bir beraberliktir ki sizi şampiyon yapar, bir level atlatır, itirazım yok. Ancak orada bile kazanmayı hedeflemek benim felsefem. Avantaj kaybettik ama hiçbir şey kaybetmedik. Rakiplerimiz de kazanmak zorunda" mesajını yolladı.

"HAKEMLERLE İLGİLİ KONUŞURSAM, DURAMAM"

Hakemlerle ilgili konuşmak istemediğini söyleyen deneyimli hoca, "Başladım mı, duramam. Takımın da bana ihtiyacı var. Hakemle ilgili cevap vermezsem alınmayın. Başka zaman konuşurum. Bir şey söylemiyorum çünkü ben duramıyorum. Derbi öncesi kimseyi rahatsız etmeyelim. Bir gün konuşacağız ama şimdi değil. Memnun değilim ama Alanyaspor'un bir futbolcusunu kaybettiği için memnun değilim. Baş sağlığı diliyorum. Diğer yaralı çocuklara da baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah bir daha da kimseye göstermesin."