Sezon ortasında devraldığı Galatasaray'ı 21. lig şampiyonluğuna taşıyan Fatih Terim, gelecek sezonun kadro planlamasını oluşturmaya başladı.

Fanatik'te yer alan habere göre; Şampiyonlar Ligi'ni düşünen ve bu arenada başarılı olabilecek bir kadro kurmak isteyen Fatih Terim, dış transferdeki planlarını 26 Mayıs'taki başkanlık seçimlerinin ardından oluşacak ortama göre şekillendirecek.

Sezon başında Osmanlıspor'dan transfer edilen fakat ara transfer döneminde 16 milyon Euro'ya Stoke City'ye giden Badou Ndiaye'nin tekrar takıma dönmesini isteyen Fatih Terim, Senegalli oyuncunun forma giydiği Stoke City'nin küme düşmesi nedeniyle bu transfere öncelik verdi. 

Ndiaye'nin kiralık olarak transfer edilmesi gündeme gelirken Stoke City'nin bir başka yıldızı Xherdan Shaqiri de Terim'in markajına girdi. 

İsviçreli oyuncuyu Basel döneminde de gündemine alan Terim, yıldız futbolcuyu yeni sezon öncesi yeniden aklına yazdı.



NAGATOMO İLE DENAYER KALACAK MI?

Şampiyonlar Ligi ve ligde başarılı olacak bir takım kurmak isteyen Terim, kiralık olarak transfer edilen iki oyuncunun takımda kalmasını istiyor.

İki ayrı dönemde Galatasaray'a kiralanan Jason Denayer'in bir yıl daha kiralanması konusunda görüş bildiren Terim, bonservisi Manchester City'de bulunan Belçikalı savunmacıyı takımda tutmak istiyor.

Öte yandan Terim, ara transfer döneminde Inter'den kiralanan ve takıma pozitif bir enerji veren, aynı zamanda başarılı bir grafik çizen Yuto Nagatomo'nun bonservisinin alınmasını istiyor.

İç transfere de büyük önem veren Fatih Terim, sezon boyunca büyük verim aldığı Ryan Donk'un da sözleşmesinin uzatılmasını talep ediyor. Hollandalı oyuncunun mevcut mukavelesi bu sezon sona eriyor.

GALATASARAY'DA İLK AYRILIK

Galatasaray'da yeni sezon öncesi ilk ayrılık yaşandı. Sarı-Kırmızılı yönetim ile kaleci Carrasso arasında yapılan görüşmede deneyimli kaleciye yabancı durumundan dolayı önümüzdeki sezon bir yerli kaleciyi düşündükleri iletildi.