Süper Lig’in 23. haftasında oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi Lemina’nın sakatlığı, sarı kırmızılıların tüm planlarını bozdu. BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalan Gabonlu oyuncunun sağ arka üst adelesinde 2. derece zorlanma ve kanama tespit edildiği açıklandı. Lemina’nın sakatlığı nedeniyle Kadıköy’deki dev derbide forma giymesi beklenmezken, 24. haftadaki Gençlerbirliği maçında da riske edilmeyebilir.

SARACCHI’NİN DURUMUNA GÖRE

Florya’da derbi mesaisine başlayan teknik direktör Fatih Terim ve kurmayları, bu gelişme üzerine yeni bir derbi planı yapmak için harekete geçti. Kasımpaşa maçında sakatlanıp oyundan çıkan Marcelo Saracchi’nin durumunu yakından takip eden teknik ekip, Uruguaylı oyuncunun hazır olması halinde Ömer Bayram’ı bu sezon parladığı orta saha mevkisinde değerlendirecek.

MUHTEMEL 11

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy’deki derbinin ilk 11’ini büyük oranda belirledi. Kalede Muslera, savunmada Mariano, Ahmet Çalık, Marcao ve Saracchi’ye görev vermeyi planlayan deneyimli teknik adam, orta sahada Seri, Ömer Bayram ve Emre Akbaba, ileri üçlüde de Feghouli, Onyekuru ve Adem Büyük’e forma verecek. Sakatlığını atlatan ancak maç eksiği bulunan Radamel Falcao ile Younes Belhanda’nın da yedek kulübesinde hamle oyuncusu olarak kullanılması bekleniyor.

Kaynak:asistanaliz.com