Galatasaray'da gözler Beşiktaş maçına çevrildi. Son dönemde gerek Süper Lig'de gerekse Şampiyonlar Ligi'nde alınan kötü sonuçlar, PFDK'dan üst üste gelen cezalar ve artan sakatlıklarla sıkıntılı günler geçiren sarı-kırmızılılar, derbiyi çıkış fırsatı olarak görüyor.

Teknik direktör Fatih Terim, Florya'da oyuncuları ile yaptığı toplantıda yarınki karşılaşmanın önemine dikkat çekerken, "Böyle dönemlerde bir galibiyet her şeyi değiştirir. Bu maç bizim için güzel bir fırsat. Beşiktaş'ı yenip, kara bulutları dağıtalım" mesajı verdiği öğrenildi.

Tecrübeli hoca, planlarını galibiyet üzerine yaparken, Beşiktaş'ın savunmasındaki zaaflarından yararlanmayı hedefliyor. Siyah-beyazlı ekibin, Sarpsborg maçının ilk yarısında yaptığı hatalar, Aslan için 'gol anahtarı' olacak.

KANATLARA KİLİT VURACAK

Terim, Beşiktaş'ın muhtemel oyun planı konusunda da tedbirlerini hazırladı. Siyah-beyazlı takımın özellikle kanatları çok iyi kullandığını bilen tecrübeli hoca, Quaresma ve Lens'e özel önlem alacak. Mariano, Linnes ve Nagatomo iki yıldıza boş alan bırakmayacak. Terim iki yıldızın son çizgiye inmelerine kesinlikle izin verilmemesini istedi

KARIUS'A BOL BOL ŞUT

Konyaspor ve Lokomotiv maçlarında rakip kaleye sadece 2'şer net şut atılması, teknik heyeti harekete geçirdi. Onyekuru, Feghouli, Selçuk ve Fernando; Vodafone Park'ta kaleyi gördükleri anda şut çekecek. Karius'un son dönemdeki formsuzluğundan yararlanılacak.

GALİBİYETE PRİM YOK

Galatasaray'da yeni sözleşmelerde maç başı ücretler puan başına bonus şeklinde değiştirildi. Bu yüzden sarı-kırmızılı takımda prim sistemi kaldırıldı. Yönetim, Beşiktaş derbisine özel prim vermeyi düşümüyor. Oyunculara beraberlik ya da galibiyet halinde 5-15 bin euro arası ödeme yapılacak

MAICON'A ÖZEL UYARI

Serdar Aziz'in 3 maç ceza almasıyla savunma kurgusu değişiyor. Defansın göbeğinde Ozan Kabak'ın yanında yarın Maicon yer alacak. Teknik heyet, Brezilyalı stoper ile bir görüşme yaparak, ağır kalmaması konusunda uyardı.

KAPTANLAR TERAPİDE

Takımın en fazla derbi tecrübesine sahip isimleri Selçuk İnan ile Fernando Muslera. İkili, Vodafone Park'taki atmosfer konusunda genç ve yeni isimleri bilgilendirirken, hakeme itiraz ve olası gerilimler konusunda ikazlarda bulunuyor.


Kaynak:Sabah