Sezon finali niteliğindeki Beşiktaş derbisinden zaferle çıkan ve üç hafta kala liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'da şampiyonluk için heyecan tavan yapmış durumda. 

Gündüz maçlarındaki başarısız performans ve özellikle deplasmanda yaşanan kayıplar camiayı endişelendirse de, teknik adam Fatih Terim üç puandan emin. Bu üç maçın birinde beraberlik opsiyonu da bulunan sarı-kırmızılılarda tecrübeli hoca, "Kesinlikle hiçbir maç için beraberlik düşüncemiz yok" dedi. 

Oyuncularına kupada deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 5-2 yendikleri maçı hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Lider gidiyoruz, lider döneceğiz. Fobi falan dinlemem hata istemiyorum" dediği öğrenildi.

Belhanda'nın yerine Ndiaye

Terim, işaret ettiği Malatyaspor maçında oynamayan, bugün de cezası sebebiyle Rize'de sahada olamayacak Belhanda'nın yokluğunda hücumcu orta saha rolünü Ndiaye'ye verecek. 

Galatasaray'ın geçen hafta oynadığı Beşiktaş derbisinde saha dışında kalan Ndiaye, Malatya maçında iki asist yapmıştı. Senegallinin dikine oyunundan bu maçta da yararlanmak isteyen Terim'in elinde Emre Akbaba alternatifi de bulunuyor. Rizespor'u devirip şampiyonluk kapısını ardına kadar açmak isteyen sarı-kırmızılılar, galibiyet geldiği takdirde son iki haftada dört puan alsa bile ipi göğüsleyecek. Bu yüzden tecrübeli hoca takımından Rize'den galibiyetle dönülmesi emrini verdi. 




Kaynak:Türkiye