2011-12 sezonunda Sarı-Kırmızlı formayı giymeye başlayan Uruguaylı kaleci Muslera ilk sezonunda başladığı şampiyonluklara yenilerini eklemek için geri sayıma geçti. Galatasaray'a geldiği ilk sezon ile birlikte Süper Lig'de 4 şampiyonluk yaşayan Muslera, Ziraat Türkiye Kupası'nı 4 kez, Süper Kupa'yı da 3 defa kaldırdı.

4 MAÇTA HERŞEY BELLİ OLACAK

Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken Galatasaray, Başakşehir'i geçip  liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-Kırmızılılar ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda da 15 Mayıs'ta Akhisarspor ile final mücadelesine çıkacak. Böylece Türkiye'de daha önce 11 kez kupa mutluluğu yaşayan 32 yaşındaki file bekçisinin koleksiyonundaki bu sayıyı 13'e çıkarmak için önünde 18 günde oynanacak 4 karşılaşma kaldı.

LAZIO VE URUGUAY'DA 3 KUPA

Muslera, Galatasaray'a transfer olmadan önce Lazio formasını giyerken İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası şampiyonlukları kazanmış, Uruguay Milli Takımı ile de 2011'de Copa America şampiyonluğu da yaşamıştı. Tecrübeli kalecinin takım şampiyonlukları dışında bireysel başarıları arasında 2015'te yılın kalecisi ve yılın futbolcusu, 2014 ve 2016'da Süper Kupa finalinde maçın adamı gibi unvanları da var.




Kaynak: Star