Bu sözler camiada heyecan fırtınası yaratırken, Özbek’in planındaki sır da ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, tamamen 22 Ekim’de gerçekleşecek olan kongreye güveniyor. Daha önce Ünal Aysal’ın isteyip de alamadığı ve sonunda görevi bırakmak zorunda kaldığı Riva ve Florya’daki arazilerin değerlendirilmesi konusundaki yetkiyi, bu kez Özbek yönetimi talep edecek. Başkan, yetkinin bir şekilde kendilerine verileceğinden emin. Hatta kongreden olumsuz bir sonuç çıkması durumunda ne yapılacağı belli değil. Tüm planlar pozitif seçenek üzerine kurulu.

100-150 milyon zarar

Florya’daki tesislerin taşınması, Riva’daki arazinin satılması ve buraya yapılacak konutlardan elde edilecek gelirlerle birlikte, uzun vadede 1 milyar Lira’yı aşan banka borçlarının kapatılması hedefleniyor. Galatasaray sadece bu borçların faizleri nedeniyle her yıl 100-150 milyon Lira’ya yakın zarar ediyor. İşte ilk etapta bu faiz yükünden kurtulma gibi bir amaç söz konusu.

Otel ve salon hızlanacak

Ayrıca bu yetkinin alınması, yönetimin hem maddi hem de manevi kredisini arttıracak. Söz konusu yıldız transferlerinin yapılması ve takıma yatırım için çok önemli bir kaynak yaratılmış olacak. Ayrıca Mecidiyeköy’deki otel ve stat yanındaki salon çalışması da hızlanacak ve bunlar da kulübe ek gelir getirecek.

Her üyeye ulaşıyorlar

İşte bu açıdan 22 Ekim’deki kongre hayati önem taşıyor. Galatasaray’ın düzlüğe çıkması için bu projelere artık olmazsa olmaz gözüyle bakılıyor. Başkan Dursun Özbek’in de yönetim kurulu üyeleri aracılığıyla her üyeye ulaşmaya çalıştığı ve kendilerine yetkinin verilmesi konusunda istekte bulunduğu belirtiliyor.