Bu sezona Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde zirveye oynama hedefiyle yola çıkan Galatasaray’da Burak Yılmaz ayrılığı sonrası forvet mevkisinde sadece Umut Bulut kaldı.

Geçtiğimiz sezon 20. şampiyonluğunu kazanarak formasına dördüncü yıldızı takan ilk takım olmayı başaran Galatasaray’ın son yıllarda forvet hattında yaşadığı dramatik değişimi inceledik.

2012-2013 sezonuna başlarken kadrosunda Milan Baros, Johan Elmander, Umut Bulut ve Burak Yılmaz’lı forvet rotasyonu bulunan Galatasaray, o yıl devre arasında Çin’den Didier Drogba’yı da transfer ederek Çek golcüsü Baros’u serbest bırakmıştı.

2013-2014 sezonuna gelindiğinde ise İsveçli golcüsü Johan Elmander’i Norwich’e gönderen sarı kırmızılı takım o yıl yoluna Drogba, Burak Yılmaz ve Umut Bulut’la devam etti.

2014-2015 sezonunda
ise Fildişili golcüsü Drogba’yı kaybeden Galatasaray’da şimdi de Burak Yılmaz’ın ayrılması, sarı kırmızılı taraftarları takımda kalan tek forvetin Umut Bulut olduğu gerçeğiyle karşı karşıya bıraktırdı.

Takviye yapılmamıştı

Geçtiğimiz yaz aylarında forvet alacağı konuşulan Galatasaray bu dönemi pas geçmiş ve yola Umut-Burak ikilisiyle devam etmişti. Devre arası transfer sezonunda da bu iki futbolcuyla rekabete girecek bir oyuncuyu kadrosuna katamayan Galatasaray, sezonun geri kalan döneminde çıkacağı Süper lig, Avrupa kupası ve Türkiye kupasında sadece Umut Bulut’u kullanabilecek.




Kaynak: Sporcope.com