Galatasaray yönetiminin, başta Wesley Sneijder olmak üzere, kaptan Selçuk, Podolski, Muslera ve ücretlerinde indirime yanaşmayan birçok futbolcuya gördükleri sarı kartları bahane ederek ağır para cezaları kesmesi, yeni sezon öncesi Florya'da şok etkisi yarattı.

Galatasaraylı idarecilerin aldıkları bu kararı oyunculara önceden haber bile vermeden sözleşmelerinde yazan ev adreslerine göndermesi ise, bardağı taşıran son damla oldu.
Evlerine gelen tebligatlarla büyük bir şok yaşayan Galatasaraylı futbolcular, bu duruma sert tepki gösterdi.

YABANCILAR KONUYU FIFA'YA TAŞIYOR

Sezonu açan takımının idmanlarına izinsiz olarak katılmayan Wesley Sneijder başta olmak üzere, Uruguaylı kaleci Fernando Muslera ve diğer yabancıların, hemen menajerleri aracılığıyla FİFA'ya başvurarak bu cezalara itiraz edecekleri öğrenildi. Oyuncuların itirazında, kendilerine gösterilen sarı kartların bahane edildiğini belirtecekleri bildirildi.

FEDAKARLIK YAPAN YERLİLERIN DE SABRI TAŞTI


Yabancı oyuncuların FIFA hamlesine karşılık yerli oyuncular da harekete geçerek yönetime resti çekti. Bundan sonra alacaklarının gününde hesaplarına yatırılmasını isteyen yerli oyuncular, "Bugüne kadar alacaklarımız konusunda gerekli fedakarlığı fazlasıyla yaptık. Artık alacaklarımıza karşılık olarak bize daha önce verdiğiniz gibi senet kabul etmiyoruz" diyerek haber gönderdi.

ALACAKLAR 90 GÜNDE ÖDENMEZSE TEHLİKE BÜYÜK!

Özbek yönetimi geçtiğimiz dönemde bazı yabancılar hariç birçok futbolcunun parasını kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle geç yatırmak durumunda kalıyordu.

Ancak bundan sonra sözleşmelerinde ödemeleri için belirlenen sürenin günü gününe yerine getirilmesini isteyen oyuncuların, aksi taktirde 90 günlük gecikme süresi tamamlanır tamamlanmaz alacaklarının tahsili için soluğu FİFA'da alacakları öğrenildi.
Böyle bir durumda da Ribery ve Hajrovic örneğinde olduğu gibi davalık olunması halinde kulüp yükümlülüklerini yerine getirmediği için oyuncuların bonservissiz serbest kalma durumu gündeme gelebilir.