Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluk yarışında kıyasıya mücadele ederken, bir yandan da transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

UEFA'nın Finansal Fair Play kuralları nedeniyle transferde ince eleyip sık dokuyan her iki kulüp de önceliğini bonservissiz yıldızlara vermiş durumda.

Öte yandan Sarı Kırmızılı ve Sarı Lacivertli takım ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz basınında yer alan habere göre; Fenerbahçe ve Galatasaray, Premier Lig ekibi Everton'da forma giyen 1.87'lik golcü Joshua King için devrede. Uzun vadeli bir sözleşme talep eden King'e Sarı Kırmızılı kulübün, istediği sözleşmeyi sunduğu da haberin detaylarında yer aldı.

Galatasaray yönetiminin, King'e herhangi bir bonservis ücreti ödemeyeceğinden dolayı dolgun maaş sunduğu da çıkan iddialar arasında.

Sarı Kırmızılı ekibin, dev gölcü King ile transfer için pazarlığa başlamasıyla beraber Fenerbahçe gerçeği de ortaya çıktı.

Golcü futbolcunun Galatasaray ile yaptığı görüşmenin ardından Fenerbahçeli yetkililerin de durumu takip ettiği ifade edildi.

JOSHUA KING KİMDİR?

15 Ocak 1992'de Norveç'in Oslo şehrinde dünyaya gelen King, forvet, forvet arkası ve tercih edilmesi halinde sol kanatta görev alabiliyor.Manchester United altyapısından yetişen King, daha sonra Borussia Mönchengladbach, Hull City, Blackburn, Bournemouth gibi kulüplerde forma giydi.

Ara transfer sezonunda Bournemouth'tan Everton'a geçen King, bu sezon toplamda 23 maça çıktı ve 3 gol 2 asistle oynadı.

Öte yandan Joshua King, 54 kez Norveç Milli Takım formasını terletti ve 17 gole imza attı.

Kaynak: Fotomaç