Hücum hattına takviye için çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da transfer harekatı iyice hız kazandı. Hamza Hamzaoğlu'nun da istediği forvet transferi için iki ismi radarına alan sarı- kırmızılıların listesindeki ilk aday, Çin ekibi Guangzhou'nun golcüsü Elkeson... 26 yaşındaki Brezilyalı için görüşmelere başlayıp oyuncu ile prensip anlaşmasına vardığı öne sürülen Aslan'ın, oyuncunun 5 milyon euro olan bonservisinde indirim beklediği gelen haberler arasında. 

72 maçta 59 gol, 21 asist

Guangzhou'da 2013'ten beri forma giyen Elkeson'un verileri gayet iştah açıcı. Takımıyla ligde 72 maça çıkan forvet 59 gol atarken 21 de asist yaptı. Diğer aday Joao ise İngiliz ekibinde 18 karşılaşmada 4 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Portekiz A Milli Takımı'nda hiç şans bulamayan Joao, genç takımlarda ise 5 maça çıkıp 3 gol attı.

'Elmander'in ikizi gibi' 

Gündemdeki diğer isim ise menajerlerin önerdiği Lucas Joao. İngiliz 2. lig ekibi Sheffield Wednesday'de forma giyen 22 yaşındaki forvetin görüntülerini izleyen Hamzaoğlu'nun oyuncunun performansından etkilenip temaslara başlanmasını istediği bildirildi. Hamzaoğlu'nun 1.92 boyundaki Portekizli için "Elmander'in ikizi" yorumunu yaptığı belirtildi.