TPFD yönetimi pek çok ülkede uygulanan "transfer dönemi bitse bile kulübü tarafından serbest bırakılmış oyunculara sözleşme imzalama izni veren" özel madde için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu..

İSTİSNA SAĞLANACAK

TPFD Başkanı Hakan Ünsal tarafından TFF'ye konuyla ilgili bir dilekçe gönderilirken dilekçede "FIFA'nın 218 numaralı genelgesine istinaden 'transfer tescil sezonuna istisnai' düzenlemeler yapılabileceği kanaatindeyiz.
.
Ayrıca geride bıraktığımız tescil dönemine ilişkin olarak TFF'nin idari tasarrufu ile lisans çıkarılamadığı için futbol oynama hakkı elde edemeyen futbolculara transfer tescil hakkının mümkün olacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi..

Şimdi gözler TFF'ye çevrilirken Galatasaray başta birçok kulübün yakından takip ettiği konuyla ilgili verilecek karar merakla bekleniyor..

EKİM VE MART AYI İÇİN

Profesyonel Futbolcular Derneği, Ekim ve Mart aylarında birer haftalık ek transfer dönemi konulması için TFF'ye resmi başvuru yaptı. FIFA'nın 218 nolu genelgesi inisiyatifi federasyonlara bırakırken şimdi gözler Başkan Yıldırım Demirören ve yönetiminde..

AVRUPA'DA UYGULANIYOR

FIFA'nın da bilgisi dahilinde İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya gibi ülkelerde lisans dönemini sorunlu kapatan oyuncular ve kulüplere bu tür bir kolaylık sağlanıyor..

YILDIZLAR TEKLİF BEKLİYOR

Profesyonel Futbolcular Derneği'nin istediği ek düzenlenmenin çıkması durumunda transfer döneminde kadrolarını güçlendirmeyen ekipler; Nasri, Serdar Taşçı, Sakho, Dzsudzak, Veloso, Lacina Traore gibi isimlerle sözleşme yapabilecek..

YENİ DEĞİL

TPFD Başkanı Hakan Ünsal, ek transfer süresi taleplerinin eski olduğunu ifade etti. Ünsal, "Transfer dönemine ek bir dönem gelmesi için yeni başvurduk gibi gözükse de bu bizim yaklaşık 1-1.5 ay önce gündeme getirdiğimiz bir konuydu. Kulüpler ve oyuncularımızın ihtiyacı dahilinde başvurumuzu yeniledik" dedi..

ANSARİFARD GELECEK

TFF inisiyatif kullanıp, ek transfer dönemi açarsa Galatasaray'ın Karim Ansarifard'ı kadrosuna katmayı planladığı iddia edildi. İranlı golcü, transferin son gününde Olympiakos ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetmişi..

Hali hazırda bonservisi elinde olan Ansarifard'la Galatasaray'ın bir protokolünün olduğu öğrenildi. Eğer.TTF'den ek bir düzenleme çıkarsa Şampiyonlar Ligi'ne santrforsuz çıkmak istemeyen Cimbom'un 28 yaşındaki İranlıya sözleşme imzalatabileceği bildirildi. Ayrıca boştaki Anthony Modeste ihtimalli de bulunuyor.




Kaynak:Fotomaç