Şanlıurfaspor'a kiralanan Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu Umut Gündoğan'ın temsil haklarını elinde bulunduran menajer Veli Can, sözleşmeden doğan 91 bin 520 liralık alacağının ödenmediği gerekçesiyle Galatasaray AŞ aleyhine hacizli takip işlemi başlattı.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından 1 Eylül'de yapılan açıklamayla Şanlıurfaspor'a kiralandığı bildirilen kulübün sözleşmeli futbolcusu Umut Gündoğan'ın menajeri Veli Can, avukatı aracılığıyla 91 bin 520 liralık alacağının tahsili için İstanbul 35. İcra Müdürlüğüne verdiği bir dilekçeyle, Galatasaray AŞ aleyhine takip talebi başlattı.

Sunulan haciz talepli dilekçeye, kulüp ile futbolcu temsilcisi Veli Can tarafından imzalanan temsilci sözleşmesi de eklendi.


TFF'NİN "BORÇ" YAZISI

Dilekçeyi işleme koyarak haciz işlemi başlatan İstanbul 35. İcra Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu'na bir yazı yazarak, 7 Eylül'de dosya borçlusu Galatasaray AŞ'nin federasyon nezdinde tahakkuk etmiş veya edecek hak edişleri ile istihkakları üzerine haciz konulduğunu bildirdi.

TFF de bu yazıya karşılık İstanbul 35. İcra Müdürlüğü'ne 11 Eylül'de gönderdiği yazıda, "Kulübün federasyona 22 milyon 626 bin lira borçlu olduğu ve daha önce icra müdürlüklerince gönderilen yazılara göre, kulübün 18 milyon 198 dolar tutarında da icra borcu bulunduğu" ifade edildi.

Söz konusu yazıda şunlar kaydedildi:

"Borçlu Galatasaray AŞ, şu anda müvekkilimizden her nam altında olursa olsun doğmuş haczi kabil herhangi bir hak ve alacağı mevcut olmadığı gibi halihazırda müvekkile 22 milyon 626 bin 045,79 lira borçlu olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple haciz işleminizin tatbik edilemediğini bildiririz. Ayrıca, Borçlar Kanunu'nun hükümleri gereğince kulübün doğmuş, doğacak tüm hak ve alacakları üzerinde müvekkilin takas mahsup yetkisinin de bulunduğu bilgilerinize sunarız. Kaldı ki ihtarnamelerde adı geçen borçlu hakkında detaylı dökümü yapılmış olan icra müdürlüklerince gönderilen önceki tarihli icra ve temlik borçları bulunmaktadır."