Süper Lig ekiplerinden Galatasaray yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmayı hedeflerken, Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk'ü renklerine bağlamıştı.

Sarı Kırmızılı takım kadro planlaması çalışmalarına ara vermeden devam ederken flaş bir iddia ortaya atıldı. 6 numara pozisyonuna net performans verecek bir ismi getirmeyi planlayan Galatasaray'ın Japon orta saha Hidemasa Morita'yı transfer listesine eklediği öne sürüldü.

Scout ekibinin önerdiği oyuncu için girişimlerin başladığı da çıkan haberler arasında.

Marcao'yu Portekiz Ligi'nin son sırasında bulunan Chaves'den transfer eden Galatasaray, yine Portekiz Ligi'nde ter döken ve kalitesine inandığı Japon orta sahayla görüşmelere başladı.

Portekiz'den scout transferi olarak gelen Marcao'dan büyük katkı alan Sarı Kırmızılı takım, Hidemasa Morita'dan da benzer çıkış bekliyor.

Morita, Portekiz'in Santa Clara takımında forma giyiyor. Güncel piyasa değeri 3 milyon Euro olan futbolcu, geçtiğimiz sezon Santa Clara formasıyla çıktığı 21 maçta 2 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Morita, orta sahanın haricinde sağ bek pozisyonunda da görev yapabiliyor. 26 yaşındaki oyuncu, kariyerinde Kawasaki Frontale ve Ryutsu Keizai University gibi takımlarda da forma giyerken, 7 kez de Japon Milli Takım'ında görev aldı..Sözleşmesi 2024 yılında sona erecek 1.77 boyundaki orta saha için hatırı sayılı bir bonservis bedeli ödenmesi planlanıyor.

Kaynak: Fotomaç