Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'a Mbaye Diagne piyangosu vurdu.

Yeni yapılacak takviyelere kaynak arayışında olan Sarı Kırmızılı kulüpte transferlere gelir Senegalli golcüden gelecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde West Bromwich Albion'a kiralık olarak gönderilen Mbaye Diagne, Premier Lig'de sergilediği performansla Galatasaray'ın sorunlarına ilaç olacak.

Takımı küme düşse de Premier Lig'de ortaya koyduğu futbolla birçok İngiliz kulübünün dikkatini üzerine çeken ve temasa geçilen Diagne, Galatasaray'ın bu sezon kadro planlaması ve transfer bütçesi adına elini rahatlatacağı ifade edildi.

Yarım sezon forma giydiği West Bromwich'te 3 gol 2 asistlik performans sergileyen deneyimli golcü Diagne, Watford, Brighton ile Crystal Palace'ın gündeminde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan bu sezon da UEFA Finansal Fair Play anlaşması gereği 'sattığın kadar al' yani geliri kadar bonservis ve kiralama bedeli harcaması yapması gereken Galatasaray, Diagne'nin transferinden elde edeceği gelirle artıya geçip Halil Dervişoğlu başta olmak üzere yapacağı takviyeleri için bütçesini hazırlamak istiyor.

Sarı Kırmızılı kulüp, Mbaye Diagne için 7.5-8 milyon Euro düzeyinde bir bonservis geliri bekliyor.

Halil Dervişoğlu'nun bonservisini almaya çalışan ve Brentford ile masaya oturmaya hazırlanan Galatasaray'ın eli Senegalli golcünün satışından kazanılacak para ile güçlenecek.

Kaynak: Fotomaç