Yeni tip koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim gece gündüz WyScout üzerine oyuncu izlediği ifade edildi. Ölümcül Koronavirüs salgını sonrasına göre planlarını yapan 66 yaşındaki tecrübeli teknik adam bu yüzden yaz transfer döneminde kesinlikle genç ve gelecek vaadeden oyuncuları renklere bağlamayı hedefliyor.

Her gün en azından bir oyuncuyu scout ekibinin önüne koyan ve bilgi alınmasını isteyen Sarı Kırmzıılı teknik adam Terim dün de bu sezon UEFA Gençlik Ligi'nde yer alan U19 takımlarının birbirleri arasında oynadığı karşılaşmaları izlediği belirtildi.

Tecrübeli çalıştırıcının bu maçlarda gözüne çarpan isminse Fransa Ligue 1 ekiplerinden PSG'nin U19 takımında forma giyen Adil Aouchiche olduğu öne sürüldü. Fatih Terim'e göre, Zinedine Zidane gibi Cezayir asıllı bir Fransız olan ve aynı zamanda 10 numara oynayan Adil geleceğin yıldızları arasında yer alabilir.

Galatasaray'ın teknik patronu almaları zor olsa da 15 Temmuz'da 18 yaşına girecek oyuncu için Paris Saint-Germain ve ailesi ile temas kurulmasını istediği iddialar arasında. Şimdiden Transfermarkt değeri 6 milyon euro olan Adil Aouchiche için Sarı Kırmızılı yönetim tüm şartlarını zorlayacağı ifade ediliyor.

Metz karşısında 65 dakika forma giydi. Öte yandan kupada ise 2 maçta 97 dakika oynadı. PSG'nin Linas-Montlhery ile oynadığı ve 6-0 kazandığı karşılaşmada bir gol attı.

Bu sezon toplamda 7 kez PSG forması giyen 17 yaşındaki 10 numara, 2 gol, 2 asist üretti. Bu gollerden birisini de UEFA Gençlik Ligi'nde Galatasaray filelerine gönderdi.

Ligue 1 ekibi ile bir yıllık profesyonel sözleşme imzalayan genç 10 numara Adil Aouchiche, geleceğiyle ilgili nasıl bir karar vereceği ise merak konusu.

Kaynak: İnternet Spor