Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi oldu.

GOL İPTAL!

12. dakikada Elvis Manu'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Adrien Regattin topu düzelterek sert bir şut çekti. Meşin yuvarlak savunmada Ozan Kabak'a çarparak ağlarla buluştu ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Abdoul Sissoko'nun pozisyonunun ofsayt olduğunu 'VAR' sistemi ile belirleyerek golü iptal etti.
.
PENALTI KAÇTI!

43. dakikada sağ köşe bayrağının hemen önünden kullanılan serbest vuruşta Sinan ortasını ön direğe doğru yaptı. Topa hareketlenen Serdar Aziz rakibi Serginho Mineiro'nun müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyon sonrasında Serginho Mineiro sarı kart gördü ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına Garry Rodrigues geçti. Kalecinin soluna yerden zayıf bir şut çıkartan Rodrigues'e kaleci Fatih Öztürk izin vermedi.
İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

ELVİS MANU SAHNEDE!

51. dakikada Akhisarspor, Elvis Manu ile öne geçti. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Abdoul Sissoko pasını ceza yayı üzerindeki Adrien Regattin'e aktardı. Regattin bekletmeden topu topuk pası ile ceza sahası içine yönelen Elvis Manu'ya gönderdi. Elvis Manu ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşarak bekletmeden sert bir şut çıkardı ve meşin yuvarlak sol direğe çarparak ağlarla buluştu. Bu golün ardından Akhisarspor 1-0 öne geçti.
Fatih Terim, golün ardından tüm riskleri aldı. Eren ve Muğdat oyuna girerken Fernando ve Sinan oyundan çıktı.
.
AKHİSAR FARKI İKİYE ÇIKARDI

78. dakikada savunma arkasına atılan topa Elvis Manu hızla hareketlendi. Ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Elvis Manu, Fernando Muslera'yı geçmeye çalışırken yerde kaldı ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi.
Penaltı vuruşu için topun başına Güray Vural geçti. Güray topu sol köşeden filelerle buluşturuyor ve farkı ikiye çıkardı.

MUSTAFA YUMLU ATTI, 3 OLDU!

84. dakikada Akhisarspor, Mustafa Yumlu'nun golü ile durumu 3-0 yaptı. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Güray Vural ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Kaleci Fernando Muslera'dan seken topu Mustafa Yumlu tamamladı ve skoru 3-0 yaptı.
Mücadele 3-0 Akhisarspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından ev sahibi ekip puanını 5 yaptı ve 14. sıraya yükseldi. Galatasaray ise 12 puanla 2. sırada kaldı.
.