Lig Radyo'dan Yetkin Etkin'in programına konuk olan Galatasaray Başkan adaylarından iş adamı Ali Fatinoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray kulübünün kötü yönetildiğini belirten Fatinoğlu, "Bir an önce yönetimin değişmesi ve kulübü bu durumdan kurtaracak doğru yönetimin iş başına gelmesi lazım." dedi.

Takımın bu günlere gelmesinde Mustafa Cengiz ve kadrosunun kötü yönetiminin neden olduğunu belirten Fatinoğlu şunları söyledi:

"TAKIMIN YILDIZI YOK PAHASINA SATILDI"

"Eğer kendi cebinden bir kuruş para ödemediysen, yeni bir proje yapmıyorsun, ucuz bir kaynak bulmuyorsan yönetimde olmanın bir anlamı yok! Mali krizde günü kurtarmak için takımın yıldızı Gomis’i sattılar. Galatasaray kulübü böyle yönetilemez. Kulübe gelir getirecek hiçbir proje yok."

"FATİH TERİM YANLIŞ YAPTI"

"Fatih Terim benim de gençliğimin kahramanıydı. ‘İmparator’ diye tezahürat edenlerin içinde ben de vardım. Fatih hoca gibi deneyimli bir hoca Fenerbahçe’ye karşı 2-0 öndeyken herkes tarihi bir fark beklerken 2 tane gol yiyip maç berabere bitince sahaya girip hakeme tepki göstermemeliydi. Fatih Hoca bunun getirisi olmayacağını anlamaz mı? Koca imparator! Fatih hoca kızarsa futbolcular ve taraftar daha fazla reaksiyon gösterir. Galatasaray taraftarı Allahtan o gün sahaya inmedi. Sportif başarı önemli ama bir de bunun sosyal yönü var. Bir hafta sonraki maçı düşünmek zorundasın. Fatih Terim’in orada sahaya girerek yaptığı çıkış maçın 2–0 dan 2-2’ye gelmesini geri planda bıraktı. Aslında o gün konuşulması gereken bu skordu. Fatih Terim’in o gün sergilediği tutum ve sahaya girmesi bugün Galatasaray’ın puan tablosunda 7’nciliğe düşmesine neden oldu."

"PARA VERMEYECEKSEN SÖYLEŞMEYİ NİYE İMZALIYORSUN"

"Futbolcuların ücretlerinin zamanında ödenmemesi çok büyük bir problem. Profesyonel futbolcu sözleşmesini yapınca alacağı paranın gününü bekler. Ancak o gün gelip de parasını alamazsa sahaya çıktığında aklı maçta değil ‘Paramı ne zaman alacağım’ sorusunda olur. Futbolcu profesyonel, bu işle geçiniyor. Futbolcuya ‘neden parasını istiyor’ diye kimse kızamaz. Bedeniyle para kazanıyor. Futbolcunun sahaya çıktığı zaman aklı paradaysa motivasyonu düşer. Yönetim verebileceği paraya göre sözleşme yapmalı. Bu parayı veremeyeceksen neden futbolcuyla sözleşme imzalıyorsun. ‘Futbolcuyu getirip parayı ödemiyorum. Gitsin Federasyona şikayet etsin, ben nasılsa 1 – 2 yıllığına yönetimdeyim, beni ilgilendirmez’ mantığı büyük kulübe yakışmaz. Büyük kulüpler böyle bir yönetim düşüncesinde olamaz. Bir futbolcuya sözleşmeyi imzalattıysan o gün o parayı ödemek zorundasın. Bu iş ahlakıdır, yönetici ahlakıdır... Bu yönetim anlayışıyla seneye Fenerbahçe’den beter duruma düşeriz."

"İNŞALLAH OZAN’I DA GOMİS GİBİ SAÇMA BİR PARAYA SATMAZLAR"

"Alt yapıdan yetişen genç yetenekler geleceğimiz… Ozan Kabak bunlardan birisi… Ozan’ımız pırıl pırıl bir çocuk. Galatasaray Ozan sayesinde 15 yıl stoper sorunu yaşanmaz. İkinci seçenek olarak Ozan’ı Avrupa’da bir kulübe transfer edilirse kulübe uzun yıllar yetiştirme parası getirecek. Her halükarda Ozan Galatasaray için büyük bir değer. Yeter ki Ozan’ı Gomis gibi saçma sapan bir fiyata satmasınlar..."


Kaynak:Akşam