Büyük tartışmaların yaşandığı kongrede tartışmalar arasında 4. maddenin 10 fıkrası oylanırken üyeler 3'ünü geri çevirdi. Toplantı Başkan Mustafa Cengiz'in konuşması ile başladı. Yoğun bir gündemle toplandıklarını aktaran Cengiz, "Bazı çevreler toplantıyı 'Torba yasa' olarak lanse etti. Galatasaray, Dernekler Yasası'na göre yönetiliyor. İnsanlar birtakım şeyleri unutmuş. Onayınıza sunulacak 4. madde içindeki 10 adet devasa görünen tablo neden birikti merak ettiniz mi?" diye sordu..

BİNDİRİLMİŞ KITALAR GİBİ

Eski dönemlerden kalan sorunları düzeltmeye çalıştıklarını kaydeden Cengiz, "Günlerce tartıştık. İçinizin rahat etmesi için maddeleri tek tek açıklayacağım. Fakat kalbi temiz olanların içinin rahat etmesi için açıklayacağım. Kalbi, bize gadir, düşmanlık, rövanş alma, intikam alma duygusuyla olanlara asla hitap etmeyeceğim" diye konuştu. Bu sözlerinin üyelerden tepki alması üzerine başkan Cengiz, "Ben sözümü bitirdiğimde kürsüye gelin ve bindirilmiş kıta gibi görüntüyü yok edin." ifadesini kullandı..

BEN TAŞTAN YAPILMADIM

Tepkilerin sürmesi üzerine Cengiz, şunları kaydetti: "Kusura bakmayın. Çok özür dilerim. Ben size bunu demedim. 'Gibi' dedim. Benim de bir sinirim var. Taştan yapılmadım. Biraz önce konuşan arkadaşlarımın sözcükleri beni rahatsız etti." "UEFA'dan men cezası yememek için acilen 29 milyon euro'ya ihtiyacımız var. Elde avuçta yok. Sermaye artışına gitmemiz gerekiyor" diyen Cengiz'in konuşmasının ardından oylamalara geçildi ve 10 maddenin 7'si kabul edilirken 3 kabul edilmedi..

GALATASARAY ADASI İÇİN TAAHHÜT VERDİ

Başkan Mustafa Cengiz, Galatasaray Adası'nda herhangi bir satış veya ipotek uygulamayacaklarına dair genel kurul divan başkanlığına yazılı taahhüt verdi. Diğer yönetimlerin aldığı yetkilerle kendi istedikleri yetkileri kıyaslayan Cengiz, "Otel için Duygun Yarsuvat'ın başkanlığı döneminde verilen yetkide satış var. Bizde yok. Getirdiğimiz maddelerde tek bir yerde satış yok" dedi. Ancak bu sözler ve Divan'a verdiği taahhüt de üyelerin yetki vermesi için yeterli olmadı..

KABUL EDİLEN MADDELER:

4.1 Borç yapılandırması...
4.2 Gayrimenkul alımı...
4.3 Taşınmaz kiralanması...
4.6 Kemerburgaz arazisi...
4.7 Yeni Spor Salonu...
4.8 Teknokent projesi...
4.10 Riva okul alanı....

KABUL EDİLMEYEN MADDELER:

4.4 Mecidiyeköy arsası...
4.5 Beyoğlu'ndaki bina...
4.9 Galatasaray Adası....

ORTALIK KARIŞTI

Kongrede özellikle 4. maddenin 4. fıkrasının görüşüldüğü sırada sinirler iyice gerildi. İki defa el kaldırma usulü ile sayılamayacağı anlaşılınca Divan Başkanı Metin Aslan, kabul edenlerin bir tarafa, etmeyenlerin bir tarafa geçmesini istedi. Ancak Aslan, oyların çok yakın olduğunu belirterek elleri sayma kararı aldı. Bunun üzerine üyeler ilk 3 oylamanın da tek tek sayılmasını isteyerek tepki gösterdi ve kürsüye yürüdü..

OTUR! HADDİNİ BİL

Bu duruma oldukça sinirlenen Başkan Metin Aslan, ilk 3 oylama sonucunun artık değişmeyeceğini söyleyerek üyelere sert tepki gösterdi. Aslan, "Alışmışsınız oyların haralop şarolop sayılmasına... Sizin oyunuza kıymet verdim ben... Tek tek sayıyorum. Otur!.. Haddini bil" ifadesini kullandı. Ortam güçlükle sakinleştirilirken ardından yapılan sayım sonucu 249'a 364 Mecidiyeköy arazisiyle ilgili madde reddedildi..

NOTLAR

 Eski başkanlardan sadece Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman olağanüstü kongreye katıldı. Ancak onlar da oylamayı beklemeden salondan ayrıldı.
 Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Ahmet Özdoğan'ın hazırlattığı reklam filmi gösterildi. Lisede çekilen ve Galatasaraylılık ruhunun vurgulandığı video büyük beğeni aldı.
 Divan Kurulu Başkanlığı için İrfan Aktar ve Metin Aslan yarıştı. Yapılan oylamayı Aslan kazanırken yönetimin desteklediği Aktar onay alamadı ve Cengiz ilk darbeyi bu seçimde yedi..

KÖFTELER GAFI

Üyelerden gelen daha sık genel kurul düzenlemesi önerisine yanıt veren Başkan Mustafa Cengiz, "Birisi 'her ay genel kurul yap.' dedi. Buranın kirası 250 bin lira. 12 ayda 3 milyon lira yapar. Öde bunu yapayım. Her genel kurul, divan kurulu, her hafta yönetim kurulu toplantısı yapayım. İnsaf edin. Lütfen dediğimiz lafların maliyetini hesaplayalım. Ağdalı lafların bir de faturası var. Köfteler." diye konuştu. Başkan Cengiz'in "Köfteler" ifadesi tepki çekti..


Kaynak:Fotomaç