Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'a açıklamalar yaptı.

Kulüpler için tesisleşmenin önemine vurgu yapan Sarı Kırmızılı ekibin başkanı Mustafa Cengiz, en az iki tane A Takım için antrenman sahasına ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Başkan Cengiz, sözlerine şu ifadeler ile devam etti;

"Biri bekliyor, öteki antrenman yapıyor olmaz. Bunun için bize Kemerburgaz gerekiyor. Florya, ağırlıklı olarak altyapı olacak. 2 yıl içinde A Takım'ı Kemerburgaz'a taşımayı hedefliyoruz. Florya'dan stada gidiş polis eskortu eşliğinde yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Futbolcuların konsantresi düşüyor. Buradan müjdeyi veriyorum. Kemerburgaz arazisinde ruhsatı iptal edilen madencinin fiziki olarak tahliyesine başlandı. Projesi de hazır. Bu vesileyle Galatasaray Camiası'na sesleniyorum. Buradaki yatırım 150 milyon TL. Bizde büyük inşaat şirketleri var. Oralardan rica ediyorum. Lütfen Kemerburgaz'ın yapımına destek olsunlar."

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, Florya için ödenen rakamı da açıkladı.

Florya'yı verdikleri bedel üzerinden aldıklarını kaydeden Cengiz, "Florya için 120 milyon TL + 37 milyon TL bedel ödedik. Florya şu anda aldığımız değerinin, ekspertiz değilim ama sanıyorum 5-6 katı. Burada Emlak Konut'a da teşekkür ederim. 'Devlet desteğiyle yaptınız.' deniyor. Devletin desteği bize ulufe değil, legal sınırlar ölçüsünde" ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz, Riva'da talep patlaması yaşandığını kaydederek, "1.500'e yakın villa var. Müthiş bir talep var. İlk 1 haftada 190 milyonu aşkın talep geldi. Bu, şuna yaradı, Riva'dan elde ettiğimiz gelirle Florya'yı kompanse edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sürekli olarak başarıya gereksinim duyan dinamik bir süreç içinde olduklarını kaydeden Mustafa Cengiz, şu ifadeleri kullandı;

"Sadece mali disiplini sağlayarak, tasarruf ederek gelirinizi artırmak zorundasınız. Hedefleri büyütmek ve bu hedeflere ulaşmak durumundasınız.  UEFA, mali disiplini sağladığımızı gördü ve 147 milyon euro zarar etmemize rağmen bizimle 4 yıllık daha anlaşma yaptılar. İlk kez, çıplak gelirde artıya geçtik. Bu çok önemli, Galatasaray tarihinde yok. İlk kez mali genel kurulu ek bütçe istemeden bitirdik. Kulüplerin kurtulması için, UEFA'nın mali disiplininin uygulanması gerekir. TFF, çok değerli bir çalışma yaptı. Hepimiz bağımsız denetimden geçmiş raporları federasyona verdik. Federasyon bunları 15 Aralık'a kadar kabul etti. Bütün kulüpler, mali durumumuzu 15 Aralık'a kadar bildirdik. 31 Aralık'ta da TFF harcama limitlerini açıkladı."

Galatasaray başkanı Cengiz, Belçika'nın Pro Lig takımlarından Club Brugge kiralanan Mbaye Diagne'nin maliyetleriyle ilgili eleştirilere de "Diagne'nin maaşını biz ödüyoruz. Ancak Brugge kulübünden 2 milyon euro alacağımız var" diye konuştu.

İki 2 yılda 33 futbolcu transfer ettikleri belirten Cengi, "Geçmiş dönemdekiler de dahil 20 futbolcuyu gönderdik. Çok sirkülasyon var" ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Kaynak: TRT Spor