Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da, yönetimi hedef alan sözleri nedeniyle Younes Belhanda'nın sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Faslı futbolcu, Sivasspor maçının ardından Türk Telekom Stadı'nın zeminine tepki gösterirken şu ifadeleri kullanmıştı;

"Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler"

Ancak; kulüp tercümanı bu açıklamayı çevirmemiş, "Bizim gibi pas oyunu oynayan bir takım için böyle saha şartlarında dönüş yapmak zor" sözlerini ön plana çıkarmıştı.

Saha zemininin bozukluğundan Sarı Kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim ve Ryan Babel de şikâyetçi olmuş ancak bu isimler yönetime göndermede bulunmamıştı.

Belhanda'nın sözlerini yeminli tercüman vasıtasıyla da çevirttiren Başkan Mustafa Cengiz kendilerini hedef alan cümlelere önceki gün yapılan sponsorluk anlaşmasında şu yanıtı vermişti;

"Bu zeminde galip geldiğimiz maç oldu. Demek ki tek parametre zemin değil. Başka şeyler de var"

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Belhanda ile yolları ayırmaya karar veren Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, durumu bir de Fatih Terim ile değerlendirmek istedi. Terim'in "Ligin bitimine iki ay var. İşimize yarar" sözleri de Başkan'ı kararından döndürmedi ve Faslı oyuncunun bileti kesildi.

Sarı Kırmızılı kulüp Faslı oyuncu Belhanda'nın sözleşmesini "Kulübün imajına zarar verici" açıklamalarından ötürü FIFA talimatının 14'üncü maddesine dayanarak tek olarak taraflı feshettiğini açıkladı.

Öte yandan bu maddeye göre tazminat ödenmeyecek.

Kaynak: Fotomaç