Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da Burak Elmas'ın başkan seçilmesiyle birlikte transfer çalışmaları yeniden hız kazandı.

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSV ile karşı karşıya gelecek olan Sarı Kırmızılı takım, orta saha takviyesi için Faslı yıldızı listesine aldığı iddia edildi.

Galatasaray'ın gündemindeki ismin ise Sofyan Amrabat olduğu öne sürülüyor.

Eski yönetici Abdürrahim Albayrak'ın ilk girişimleri yaptığı Ambarat, izleme komitesi tarafından önerildiği ve teknik direktör Fatih Terim'in görevde olduğu zamanda da deneyimli hocadan geçer not aldığı ifade ediliyor.

Burak Elmas başkanlığında da girişimlerin devam etmesi planlanan Faslı orta saha, İtalya'nın Fiorentina takımında forma giyiyor. 24 yaşındaki oyuncu, teknik kalitesi, mücadeleci yapısı ve oyun kurma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Amrabat, geçtiğimiz sezonu Hellas Verona'da kiralık olarak geçirdi. 1.85 boyundaki ön libero, geçtiğimiz sezon 33 maça çıktı.

Güncel piyasa değeri 15 milyon Euro olan Ambrabat için tüm şartların zorlanacağı belirtiliyor.

Fiorentina'nın yüksek bonservis bedelinde ısrarcı olması durumunda kiralık seçeneği göz önünde bulundurulacak.

Amrabat, kariyerinde FC Utrecht, Feyenoord ve FC Brügge gibi takımlarda da forma giydi. Yıldız oyuncu, 17 kez de Fas Milli Takımı'nda boy gösterdi. Amrabat için Fiorentina, 2020 yılında 10.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Galatasaray'ın, transfer girişiminde bulunduğu Sofyan Amrabat, Sarı Kırmızılı takımın eski oyuncusu Nordin Amrabat'ın kardeşi. Nordin Amrabat'tan da Galatasaray hakkında bilgi alan kardeş Sofyan, Sarı Kırmızılı ekibe yeşil ışık yaktığı ve Fiorentina ile yapılacak görüşmeleri bekleme kararı aldığı da çıkan haberler arasında.

Kaynak: Fotomaç