Yeni sezona daha güçlü bir kadro ile girmeyi planlayan Galatasaray'da takımınen önemli isimlerini kaybetmek istemiyor.

2012-2013 sezonunun devre arasında Inter'den transfer edilen Wesley Sneijder, Galatasaray ile 3.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. 2015-2016 sezonunun sonunda mukavelesi bitecek olan Sneijder, tatilden dönüşte Galatasaray ile masaya oturacak. Her fırsatta Galatasaray'da mutlu olduğunu dile getiren başarılı futbolcu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi istikrardan yana. Hollanda Milli Takımı ile turnuvaya katılmak isteyen 31 yaşındaki oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde yer alıp formunu korumak istiyor.

Sneijder, geçtiğimiz sezonun ortasında da sözleşmesini uzatmak istemiş ancak yönetim sezon sonunda şampiyonluğun gelmesi halinde kendisini mutlu edecek bir anlaşmanın yapılacağının garantisini vermişti. Yönetim ayrıca Sneijder'in sözleşmesini tamamlaması halinde bonservis bedeli olmadan takımdan ayrılma ihtimalini düşünerek Hollandalı yıldızın kalması için gerekli maddi fedakarlığı göze alacak.

Temmuz ayı başında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yeni sezon hazırlıklarına başlayacak olan Galatasaray'da başkan Özbek, İstanbul'da Sneijder ile görüşerek anlaşma sağlayacak. Inter'den 7.5 milyon Euro karşılığında transfer edilen Sneijder, Galatasaray'dan yıllık 3.2 milyon Euro kazanıyor.