Asist Analiz'de yer alan habere göre Adana temsilcisi, Galatasaray'ın genç oyuncusu Celil Yüksel ile 6 aylık kiralık olarak anlaşma sağladı.

TFF 1. Ligi’nde oldukça sıkıntılı günler geçiren ve bu durumdan çıkmak isteyen Adanaspor, 2019-2020 sezonun ilk devresini 17. sırada tamamlayarak küme düşme sınırında yer aldı.

Engin İpekoğlu’nun antrenörlüğünü yaptığı Adana ekibi, ligin 2. yarısıyla beraber çıkış yakalayıp ligde kalmak istiyor..

22 yaşındaki genç oyuncu Celil Yüksel'i sezon başında Süper Lig takımlarından Sivasspor istemiş ancak sarı kırmızılı ekibin Sivasspor’dan genç oyuncuyu oynatma garantisi istemesi nedeniyle transfer sonuca varılamamıştı.

Ayrıca genç oyuncuyu İspanya La Liga takımlarından Leganes'te kiralamak istediği iddia edilmiş ancak transfer gerçekleşmemişti.

CELİL YÜKSEL KİMDİR?

1 Ocak 1998 Samsun’da dünyaya gelen Celil Yüksel, futbola başladığı Galatasaray'da A takıma kadar yükselme şansı buldu. Orta saha bölgesinde forma giyen ve oyun stiliyle Emre Belözoğlu'nu andıran Celil Yüksel, Fatih Terim'in gözde gençleri arasında yer alıyordu.

22 yaşındaki oyuncu, orta sahada mücadeleci yapısıyla tanınıyor ve ayrıca sağ ayağını kullanıyor. Genç oyuncunun, Galatasaray ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu. Sezon başında 2023 yılına kadar sarı kırmızılı ekip ile sözleşmesini uzatan Celil, bu sezon Galatasaray altyapısında bu sezon 6 karşılaşmada sahaya çıkmış ve 1 gol atmıştı.

Galatasaray sezon başında yaptığı açıklama ile genç oyuncu Yüksel'in yeni sözleşme imzalandığını belirterek, “Altyapımızdan yetişen Batuhan Şen, Boran Güngör, Celil Yüksel ve İsmail Çipe ile yeni kontrat imzalanmıştır. Futbol Akademisi’nden A Takımı’mıza yükselen oyuncularımızdan Celil Yüksel’in mevcut olan kontratı 2023 Haziran ayına kadar, oyuncularımızdan Batuhan Şen, Boran Güngör ve İsmail Çipe’nin devam eden kontratları da 2021 yılının Haziran ayına kadar uzatılmıştır. Genç futbolcularımıza Galatasaray ile tüm hayallerinin gerçek olacağı başarılı ve uzun bir kariyer temenni ederiz.” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Asist Analiz