Devre arasında forvet transferi yapacak olan Galatasaray şimdiden çalışmalara başladı..

Forvet almamak benim hatamdı diyen ve devre arasında önemli bir operasyon olacağının sinyallerini veren başkan Mustafa Cengiz, planlarını Feghouli ve Belhanda üzerinde kuruyor..

Teknik direktör Fatih Terim ile görüşecek olan Cengiz, bu iki yıldızın menajerlerinin Suudi Arabistan ve Katar kulüpleriyle iyi ilişkiler içinde olduğunu belirterek, bu ülkelere satışlarının yapılabileceğini belirtiyor..

Bu nedenle devre arasına kadar Belhanda ve Feghouli'nin hem ligde hem Şampiyonlar Ligi'nde düzenli olarak oynatılarak parlatılması isteniyor..

Böylece iki yıldızın da piyasası yükselecek ve neredeyse Galatasaray'a geldikleri rakamlara satılma imkanları oluşacak..

Belhanda'dan yaklaşık 8, Feghouli'den de 5 milyon Euro civarında gelir hedefleyen sarı-kırmızılılar, gelen parayı da yeni transfer çalışmalarında kullanacak..

Milliyet'in haberine göre forvete iki transfer yapmak isteyen Galatasaray'ın öncelikli hedefi, Niasse'ı 1,5 sezonluğuna kiralamak..

Bu operasyonu yaparken UEFA'nın Finansal Fair-Play kriterlerine de bağlı kalmak zorunda olan Galatasaray, ancak gerçekleşen satış bedeli kadar harcama yapabilecek..

Şu ana kadar iki yıldız da bekleneni veremedi. Belhanda bu sezon 8 resmi maça çıkarken yalnızca 2 asist yaptı..

Feghouli ise 7 resmi maçta 271 dakika sahada kaldı ve skora katkı veremedi..

Üstelik Cezayirli yıldız, yıllık 3 milyon 850 bin Euro garanti parayla en çok kazanan isim..

Belhanda'nın senelik garanti ücreti ise 3 milyon 350 bin Euro..

Transferler gerçekleşirse Galatasaray bu maliyetlerden de kurtulacak..


Kaynak:Fotomaç