Sarı-kırmızılılar 1999 yılından bu yana kazanamadığı Kadıköy deplasmanına çıkacak. Sarı-kırmızılılar hem Fenerbahçe'ye karşı olan bu olumsuz seriyi sonlandırmayı hem de şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor. 

Yeni Malatyaspor maçında skor ve ortaya konulan futbol takımın moralini artırırken futbolcular da öz güven tazeledi. Karşılaşmanın yıldızlarından Martin Linnes de Kadıköy deplasmanında ne kadar iddialı olduklarını gösteren sözler kullandı. Norveçli futbolcu "Galatasaray Kadıköy'de uzun zamandır kazanamıyor ama her şeyin bir başlangıcı var. O sene bu sene. Serinin biteceğine inanıyorum" diye konuştu.

Üçlü mü, dörtlü mü?

"Aslanlar gibi Kadıköy'den çıkacağız" diyerek iddiasını ortaya koyan teknik direktör Fatih Terim de Luyindama ve Marcao'nun yokluğunda formül arayışlarına başladı. Evvelsi günkü karşılaşmada da cezalı olan Luyindama'nın yerine Donk'u oynatan Fatih Terim'in Kadıköy'de de müdafaadaki en büyük kozu Hollandalı olacak.

Dörtlü savunma düzeninde Donk'un yanında oynayabilecek alternatifler Semih Kaya ve Ahmet Çalık gözüküyor ama Terim'in planları bu iki oyuncuyla sınırlı değil. Savunmanın göbeğini Donk-Fernando ile kurup önlerinde Badou Ndiaye'yi görevlendirme seçeneği de tecrübeli teknik adamın seçenekleri arasında. Beşiktaş derbisine Ozan, Macion, Ahmet üçlüsüyle çıkan Terim'in Donk, Semih, Ahmet ve Fernando arasından bir üçlü savunma oluşturması da gündemde.




Kaynak:Türkiye