Hücum hattını Bafetimbi Gomis ve Younes Belhanda gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, şimdi de savunmanın sağ ve sol kanadına takviye yapmak için harekete geçti.

Fanatik'in haberine göre; futbol direktörü Cenk Ergün, bu doğrultuda önümüzdeki günlerde üçüncü Avrupa seferine çıkacak. Ergün’ün ilk durağı, Dodo için İtalya olacak. Bonservisi Inter’de bulunan ve Sampdoria ile kiralık anlaşması devam eden 25 yaşındaki Brezilyalı sol bek Dodo’nun, 3,5 milyon euro gibi bir rakam karşılığında transfer edilmesi hedefleniyor. Sambacı, menajerler vasıtasıyla yapılan görüşmelerde Galatasaray’a çok sıcak baktığını iletmişti.

Sağ bek konusunda da teknik direktör Igor Tudor’un üç aday arasında yaptığı tercih, yönetim açısından belirleyici oldu. Juanfran ve Corchia gibi adayların da yer aldığı listeden Ajax’ın 21 yaşındaki futbolcusu Tete’yi seçen Hırvat hocanın raporu doğrultusunda, Ergün’ün ikinci adresi Hollanda olacak.

Galatasaray cephesi bu transferi de maksimum 3 milyon euro bonservis bedeliyle bitirmek istiyor. Genç yeteneğin senelik 2,5 milyon euro talep etmesi, şimdilik olumsuz etki yaratsa da sarı-kırmızılıların bu rakamı 1,5 milyon euro’ya kadar çekmeye çalışacağı öğrenildi.