Süper Lig'in bitmesine 14 hafta kaldı. Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen oyuncular dışında 4 ismin (Nagatomo, Mariano, Selçuk, Donk) sezon sonu sözleşmesi sona eriyor. Nagatomo ile yollarını ayırmaya hazırlanan Sarı Kırmızılı ekipte kaptan Selçuk İnan da futbolu bırakacak, Mariano da ülkesi Brezilya'ya dönecek. Ryan Donk'un durumu ise kalan 14 haftada oynayacağı futbol performansına bağlı olarak değerlendirilecek.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in jokeri haline gelen Donk, sezon sonuna kadar Marcao ile birlikte savunmada görev yapacak. Sarı Kırımızılı ekipte Luyindama'nın yokluğunda ön liberodan stopere çekilen 33 yaşındaki Hollandalı oyuncu, ligin ikinci yarısına formda başladı. Ryan Donk'a yönetim tarafından performansını koruması halinde sözleşmesinin 1 yıl uzatılacağı bildirildi. 

TEKLİFLERİ REDDETTİ

Arabistan Ligi takımlarından El-Nasr'dan teklif alan tecrübeli savunma oyuncusu Donk, Dubai ekibine olumsuz yanıt vermişti. Kasımpaşa deplasmanıyla bu sezon lig ve Avrupa'da 21. maçına çıkacak Hollandalı isim, 300 bin Euro prim hakkı elde edecek.

Aslan ile 2017-2018 sezonu sonunda sözleşme yenileyen ve toplam 108 maça çıkan Donk, o dönem 2. yarıdaki etkili performans sergilemesi nedeni ile Sarı Kırmızılı yönetimin gözüne girmiş ve yeni kontrata imza atmıştı.

Kaynak: İnternet Spor