Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın sözleşmesini fesheden Süper Lig ekibi Galatasaray'da gözler transfere çevrildi.

Sarı Kırmızılı ekibin listesinde birçok aday var ama ilk hedef Ligue 1 takımı PSG'yle sözleşmesinin sonuna gelen Julian Draxler...

Alman yıldız ve menajeriyle yarı resmi görüşmeler sürüyor ancak henüz herhangi bir teklif sunulmuş değil.

Öncelik Draxler'e, Galatasaray'ı anlatmak, bunun için de efsane 10 numaralardan yardım alınacağı ifade ediliyor. İlk aşamada, Wesley Sneijder'den destek istendiği ve Sneijder'in de Alman oyuncuyu aradığı Galatasaray'ı anlattığı da çıkan haberler arasında yer alıyor.

Hollandalı yıldızın, Türkiye'ye kendisiyle aynı yaşta geldiğini, en doğru kararı verdiğini ve çok mutlu olduğundan bahsettiği ifade edildi. Sarı Kırmızılı kulübün bir sonraki aşamada Drogba ve Hagi gibi eski yıldızlarını da Draxler'in ikna edilmesi için kullanacağı konuşuluyor.

Henüz nabız yoklayan ve resmi bir teklifte bulunmayan Galatasaray, yaz transfer döneminde en büyük bütçeyi Julian Draxler'e ayıracak.

Belhanda'nın 5 milyon euro'yu bulan maliyeti olduğu gibi Alman oyuncuya aktarılacağı ve gelecek sezon statların da açılması bekleniyor. Draxler sayesinde store/tribün gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Henüz Draxler'e büyük liglerden bir teklif gelmemesi Galatasaray'ın umutlarını artırıyor.

Öte yandan Alman yıldız bu sezon 17 maçta Paris Saint-Germain forması giyerken 4 gol 2 asistlik performans sergiledi.

.

Kaynak: Fotomaç