Koronavirüs salgını nedeniyle lige ara verilirken Süper Lig ekibi Galatasaray, futbolcuları için taviz vermeden 'karantina' ilan etti. Sarı Kırmızılı teknik direktör Fatih Terim ve kulüp doktorları tüm oyuncular ile ayrı ayrı görüşüp uyarılarda bulunduğu ifade edildi.

Sarı Kırmızılı kulüpte tüm futbolcular karantinada ve evde kalacak. Oyuncuların zaruri ihtiyaçları dışında evden çıkmaları yasaklandı. Zaruri ihtiyaçları için evden çıkacak olan futbolculara da kulüp personelinden destek almaları ve gerekçe belirtmeleri talimatı verildiği belirtildi.

Salgının ulaştığı boyut aktarılıp 'en iyi önlem evde kalmak' denilerek, bu kurala uymayan futbolculara ise disiplin cezası verileceğinin altı önemle vurgulandı. Başta yabancılar olmak üzere tüm takıma olağanüstü bir durum olmadıkça yurt dışına çıkma yasağı getirilirken herhangi bir sağlık şikayeti halinde kulüp doktorları ile iletişimde olmaları istendi.

Galatasaray'da 'evde kal' çağrısı nedeniyle de mart ayı sonuna kadar, yani minimum 10 gün daha Florya'da takım antrenmanı yapılmayacağı açıklandı. Öte yandan Sarı Kırmızılılar 31 Mart'a kadar topa değmeyecek ve antrenman yapmayacak. Ancak ligin yeniden başlayacak olması göz önüne alınarak Galatasaraylı oyuncuların fiziksel açıdan önemli bir gerileme yaşamaması adına önlemler alındı.

Her futbolcuya beslenme ve bireysel çalışma programları planlanıp verildi. Galatasaray takımının yer aldığı whatsapp grubundan fizyoterapist ve takım kondisyonerleri futbolculara uygulamaları gereken antrenman, çalışma metotlarını da video olarak gönderecek.

Öte yandan Sarı Kırmızılı takımın üç kaptanı Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Ryan Donk, kendi aralarında iletişim kurarak, bir maçlık primlerini tesis personeline verme kararı aldığı ifade ediliyor. Buna diğer futbolcuların de destek vermesi bekleniyor.


Kaynak: İnternet Spor