Bugüne kadar 16 lig maçına çıkan Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao, Başkent'e götürülmedi ve 16. lig karşılaşmasında da forma giyemeyecek.

Sarı Kırmızılılar da 3 yıllık sözleşme imzalanan futbolcu, 5 milyon euro garanti para kazanırken, bonuslarıyla birlikte yıllık maliyeti 7-8 milyon euroyu aşıyor

Sakatlığı bir türlü geçmeyen futbolcu, dünkü Ankaragücü maçının kadrosunda da yer almadı.

Başkent'e götürülmeyen deneyimlii futbolcu, bu sezon 41 resmi 19'unu kaçırdı.

Spor Toto Süper Lig'de 16 maçta forma giyebilen Falcao, MKE Ankaragücü maçıyla beraber 16 karşılaşmayı kaçırmış olacak.

Galatasaray'da 3 yıllık bir sözleşmeye imza atan ve bu süre zarfında bonuslarla beraber 22-23 milyon euro maliyeti söz konusu olan 34 yaşındaki futbolcu ilk olarak aşil tendon problemi yaşadı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu nedenle 3 maçta forma giyemeyen Falcao, Türkiye Kupası'ndaki Tuzlaspor karşılaşmasında da yine bu problemi yüzünden oynamamıştı.

Bu sakatlığında ligin ilk yarısındaki Gençlerbirliği, Sivasspor, Beşiktaş, Rizespor, Gaziantep, Başakşehir ve Trabzonspor mücadelelerini kaçıran ünlü futbolcu, aşil tendon probleminden sonra baldır çekmesi sıkıntısı yaşadı. Bundan dolayı da Kayserispor ve Kasımpaşa karşılaşmalarında yer alamadı.

Son olarak Gaziantep FK maçında adele çekmesi sorunu yaşayan Radamel Falcao; Başakşehir, Trabzonspor, Alanyaspor maçlarından sonra Ankaragücü maçında da forma giyemeyecek.

Kaynak: Mynet Spor