Beşiktaş karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, muhabirin “Röportaja gelen futbolcular koronavirüs nedeniyle tedirgindi” ifadelerine karşılık “Tedirgin olmalarına gerek yok ki, böyle yaptıklarına göre bir bildikleri vardır federasyonun. Ben söylerim onlara, olmasınlar” şeklinde yanıt verdi.

Sarı Kırmızılı teknik adam Fatih Terim’in açıklamaları şu şekilde;

“İşin ruhuna aykırı olan hazırlık dönemi ve maçın içerisinde taraftarın olmaması ve bu süre içinde akılların tamamen hastalıklarda olması oyuncularımızın konsantre olamamalarına sebep oldu. Bunun için onları eleştiremeyeceğim. Buna rağmen Beşiktaş gibi ciddi bir rakibe karşı hele hele ikinci yarıdaki oyunda kazanamadık. Onları tebrik ediyorum çünkü mantıklı bir şey açıklayamadık biz kendilerine.”

“Soru soruyorlar, diyorlar ki dünyanın her yerinde ertelendi. FIFA ilk defa milli takımlara oyuncu göndermeyebilirsiniz dedi. Türkiye'deki tüm kurumlar toplantılarını iptal etti. Ama bir tek futbol, basketbol ve hentbol gibi temas oyunları devam ediyor. Kornerde ne diyelim oyunculara, temas etmeyin bir buçuk metre mesafede durun mu diyelim.

Muhakkak bir açıklaması vardır, kimse açıklama yapmıyor ama. Çarşamba oynamıyoruz, perşembe Avrupa maçı seyircili oynanıyor, bugün seyircisiz oynanıyor. Futbolu geri istiyorum ben. Taraftarlarımı istiyorum. Yüz yıldır aramızda oynuyoruz, yeneriz yeniliriz ancak tadı tuzu yok.  Korumaksa sebep burada görevli 850 kişi var. Diğerleriyle beraber 1000 kişi var.

Bizim gibi takım sporlarında erteleseniz herkes kendi imkanlarıyla korunacak. Yani Allah korusun şu top toplayıcı çocukların eldiven giymesi neye fayda edecek?  Bizim ailemiz yok mu? Herkes söyleniyor ama kimse söylemiyor. Ben söylüyorum. İşin aktörü oyuncular, teknik adamlar, hakemler ve taraftarlar. 17'sinde UEFA'nın toplantısı var, bakın o toplantıya oyuncular birliği çağrılmış mı?''

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın deneyimli teknik direktörü Terim açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı; ''Bizde oyuncular birliği de, teknik adamlar birliği de TFF'nin uydusudur. Ya biz canımızı dışarıda mı bulduk? Bizim de eşimiz dostumuz var. Neden her toplantı iptal, evlerden devam ederken derbiler böyle oynanmamalı. Hiçbir maç böyle oynanmamalı.''

Kaynak: Goal.com