Geçen sezon kazanılan şampiyonluğu hatırlatan 66 yaşındaki deneyimli teknik adam Fatih Terim, rakiplerini iki mücadelede de yenmeden zafere ulaştıklarını ve asıl önemli olanın sezon sonundaki şampiyonluk olduğunu tekrarladı ve oyuncularına yaptığı konuşma şu ifadelerle devam etti; "Geçen iki sezonda deplasmanda Fenerbahçe'yi yenemedik ama şampiyon olduk! Galibiyet serimizi devam ettirme adına çok önemli ve camia için de çok değerli bir derbi galibiyeti aldık. Ama şampiyon olmadık! Gençlerbirliği'ne konsantre olun. Şampiyonluğun yolu böyle maçlardan geçiyor."

Üst üste 7 lig maçından da galibiyetle ayrılan Galatasaray'ın teknik adamı Fatih Terim de kendi rekoruna koşuyor. Sarı Kırmızılı takımda 2011-12 sezonunda üst üste 9 mücadeleden galibiyet elde eden Terim, 3 galibiyet daha alırsa bu rekoru kıracak. Galatasaray bugün Gençlerbirliği maçının ardından Sivas deplasmanına gidecek ve ardından Beşiktaş'ı sahasında ağırlayacak.

İŞTE GALATASARAY'IN 11 KRİTİK SINAVI

* Gençlerbirliği
* Sivasspor (D)
* Beşiktaş
* Çaykur Rizespor (D)
* Gaziantep FK
* Başakşehir (D)
* Trabzonspor
* Alanyaspor (D)
* Aankaragücü (D)
* Göztepe
* Antalyaspor (D)

EMRE AKABABA SAHADA BOGDAN STANCU YOK

Bugün oynanancak olan mücadelede Galatasaray'da iki eksik var. Cezalı Belhanda ile sakatlığı süren Lemina bu hafta yok. Belhanda'nın yerine Emre Akbaba forma giyerken, konuk ekip Gençlerbirliği'nde ise sakatlanan Bogdan Stancu 6 hafta sahalarda olmayacak.

Sarı Kırmızılı ekibi 2014-15 sezonunda şampiyonluğa götüren Gençlerbirliği'nin teknik adamı Hamza Hamzaoğlu, rakip olarak Türk Telekom Stadı'nda hiç kazanamadı. Akhisarspor, Bursaspor, Osmanlıspor ve Antalyaspor'un başında Galatasaray'a rakip olan Hamzaoğlu, bu mücadelelerde 5'te 0 yaptı.

Kaynak: İnternet Spor