Galatasaray Kulübü, yönetim krizi gölgesinde seçime hazırlanıyor.

Sarı Kırmızılı kulüpte başkanlık seçiminin yapılacağı olağan seçimli genel kurul 22 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mayıs ayındaki seçimin ertelenmesi durumunda yeni sezon planlamasını Mustafa Cengiz yönetimi yapacak. 

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim'in Sarı Kırmızılı takım ile sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. 

Terim, başkan Cengiz'in son dönemdeki açıklamalarından dolayı oldukça rahatsız olduğu belirtilirken, seçim mayıs ayında yapılmazsa tecrübeli teknik adamın, Cengiz yönetimiyle çalışmak istemediği de haberin detaylarında yer alıyor.

Öte yandan seçim, Mayıs ayında yapılmazsa Mustafa Cengiz yönetimi bu seçimin yapılacağı tarihe kadar görevine devam edecek. Bu olasılıkla birlikte yeni sezon planlaması da başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi tarafından yapılacak.

 Galatasaray'dan yapılan açıklamada, olağan seçimli genel kurulun 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacağı belirtildi. Mustafa Cengiz belirlenen seçim tarihine kadar istifa ederse o zaman da İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak başkanlık görevini sürdürecek.

Bunun gerçekleşmesi durumunda deneyimli çalıştırıcı Fatih Terim'in nasıl bir karar vereceği ise merak konusu...

Ayrıca Sarı Kırmızılı kulüpte başkanlık koltuğu için şu ana kadar Burak Elmas, Metin Öztürk, Tuncer Hunca ve Eşref Hamamcıoğlu adaylığını açıklarken Mustafa Cengiz'in de yeniden aday olması bekliyor. 

Kaynak: NTV Spor