Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da ocak ayında gençlik aşısına devam edileceğini hem Sarı Kırmızılı başkan Burak Elmas hem de teknik direktör Fatih Terim açıklamıştı.

Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden Sarı Kırmızılı kulüp, forvet bölgesine yeni bir ismi gündemine aldı.

Kopenhag'da forma giyen 23 yaşındaki santrfor Jonas Wind'in durumunun Galatasaray scoutları tarafından araştırılmaya başlandığı iddia ediliyor.

Sezon başında Victor Nelsson'u aynı takımdan transfer eden Sarı Kırmızılı kulüp, Kopenhag kulübüyle kurduğu yakın ilişkileri kullanarak bu transferi bitirmeyi hedefliyor.

Wind'in bonservis bedeli 5 milyon Euro.

JONAS WİND KİMDİR?

Futbola Kopenhag altyapısında başlayan Wind, Şubat 2018'den bu yana A takım forması giyiyor. Bu sezon Danimarka ekibinde 15 maçta forma giyen Wind, 7 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Wind toplamda ise 101 maçta 42 gol 23 asiste imza attı. A Milli Takım formasını da 7 Ekim 2020'den beri giyen Jonas Wind, 12 müsabakaya çıkarken 4 kez fileleri sarsmayı başardı.

1.90 boyundaki Jonas Wind attığı kafa golleri ve güçlü penaltı vuruşlarıyla dikkat çekiyor. Bu sezon 7 kez fileleri sarsan Wind, bunların ikisini penaltıdan, ikisini kafa vuruşuyla kaydetti.

İki golü sağ ayağıyla atan 22 yaşındaki santrfor, bir golü ise sol ayağıyla kaydetmeyi başardı.

Kaynak: Fotomaç