Sarı kırmızılı ekip Galatasaray'da şüphesiz en çok eleştiriye maruz kalan isim Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink. Özellikle yaptığı değişiklikler ve oynattığı futbol ile büyük eleştiri alan Hollandalı teknik adamın yerine düşünülen isimler arasında masaya ilk konulan isim Hasan Şaş.

Şampiyonluk yarışı içinde olsa da, sezon başından bu yana oynattığı futbol eleştirilen Hollandalı hocanın kredisi tükenme noktasına geldi. Tüm eleştirilere rağmen Riekerink’in arkasında duran G.Saray yönetiminin de sarı kırmızılı tribünler gibi sabrı kalmadı. Artık alternatif isimler konuşulmaya başlandı. Uzun vadeli ve başarı odaklı hoca hamlesini sezon sonunda yapmak isteyen G.Saray’da mayısa kadar görev yapacak bir ikili fikri ortaya atıldı.

G.Saray yönetim kurulundan bir idareci, Başkan Dursun Özbek’e, “Raşit Çetiner-Hasan Şaş” formülünü önerdi. Şaş’ın futbolcularla pozitif diyaloğu ve Terim dönemindeki başarıları, Raşit Çetiner’in de tecrübesi nedeniyle sezon sonuna dek G.Saray’da göreve getirilmesini teklif etti.

Bu formül adına harekete geçilmesini ise, Riekerink’in göstereceği performans belirleyecek. Elinde yalnızca şampiyonluk hedefi kalan G.Saray’da Jan Olde Riekerink’in çıkacağı her maç kader niteliğinde olacak. Galatasaray ile sadece 4 ay daha sözleşmesi olan Riekerink'in kontratında bir tazminat maddesi yok.