Lige verilen 'Koronavirüs arasını' çalışarak geçiren Süper Lig ekibi Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim şimdiden yeni sezon planlarını yapmaya başladı.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını günlerini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefleyen Sarı Kırmzılı takımın çalıştırıcısı, yardımcılarıyla toplantılar yaparak, yeni sezonda nasıl bir proje ortaya koyacaklarını değerlendiriyor.

Akşam'da yer alan habere göre; Bu toplantılarda çok önemli bir detay ise dikkat çekiyor. Galatasaray'ın deneyimli teknik direktörü Fatih Terim’in yeni sezon planlaması hakkında gerçekleştirilen toplantılarda Hasan Şaş ve Ümit Davala yer almıyor. Bu sezon Terim’in yardımcılığını yapan iki teknik adamın önümüzdeki sezon Sarı Kırmızılı takımın teknik ekibinde olmayacakları iddia ediliyor.

Hem kendi ekibinde hem de Galatasaray’da tepeden tırnağa bir değişim planlayan Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde de uzun süredir yanında bulunan yardımcısı Hande Sümertaş’la yollarını ayırmış, Sümertaş’ın istifa ettiği belirtilmişti.

Öte yandan Sarı Kırmızılı kulüpte Hasan Şaş ve Ümit Davala için de benzer bir sürecin işlediği, sezonun devam etme ihtimaliyle ilgili konunun yeniden değerlendirileceği ifade ediliyor. Galatasaray'ın tecrübeli çalıştırıcısı Fatih Terim bu iki genç yardımcısının yerine yeni sezonda başka teknik adamlar alacak. Levent Şahin de kulübede kalmaya devam edecek.

66 yaşındaki teknik adamın, Hasan Şaş ve Ümit Davala hakkında neden böyle bir karar verdiği ise bilinmiyor.

Ancak sezon içinde birkaç kez olumsuz hareketlerle gündeme gelen ve Fatih Terim’i de zor durumda bırakan Hasan Şaş, istifa etmiş ancak hocası bunu geri çevirmişti.

Daha önce Sarı Kırmzıılı teknik direktör Terim’le yardımcı antrenörlük konusunda görüştüğünü açıklayan İspanyol futbolcu Albert Riera’nın sözleri de bu bilgileri doğrular nitelikte.

Riera yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Koronavirüs salgını olmasaydı, Terim’in yardımcısı olmak için görüşüyorduk" 

Kaynak: Mynet Spor