Zaman zaman sakatlığına karşın oynadığı mücadeleler de sergilediği performansla ilk 11'in değişilmez ismi haline gelen Mario Lemina, Sivasspor maçı öncesi riske edilmeyebilir.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da Lemina’nın sakatlığının ardından henüz tam olarak hazır duruma gelmeden forma giymesi riskli görünüyor. Olağanüstü bir durumda sakatlığının nüksetmesi halinde bir sonraki hafta Beşiktaş ile oynanacak derbide forma giyememe durumunun ortaya çıkacağı endişesi teknik heyeti ikilemde bıraktı.

Galatasaray'da 66 yaşındaki teknik direktör Fatih Terim bu nedenle Demir Grup Sivasspor deplasmanında, Kadıköy planını uygulama düşüncesi içinde olduğu ifade edildi. Sarı Kırmızılı ekipte tecrübeli teknik adamın cezası sona eren ve Fenerbahçe derbisinde başarılı bir performans gösteren Belhanda’yı 11’e çekerek zorlu mücadeledeki sistem ve kadroyu tercih edeceği belirtildi. Her şeye rağmen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Lemina’nın da Sivas’a götürüleceği ve mücadelenin durumuna göre forma şansı bulabileceği öğrenildi.

İngiltere Premier Lig ekibi Southampton’dan kiralanan Gabonlu orta saha Lemina bu sezon Sarı Kırmızı forma ile 23 mücadelede bin 825 dakika şans buldu. Tek golünü Türkiye Kupası maçında Rizespor ağlarına gönderen oyuncu, skor katkısından çok takımı başarılı bir şekilde yönlendirmesiyle tam not aldı.

Kaynak: Goal.com