Tecrübeli teknik adamı en fazla memnun eden ise topu geri süresi oldu. Bu süre Trabzonspor maçında Guardiola’nın Manchester City’li oyunculardan istediği 5 saniye kuralına en az 4 pozisyonda yaklaştı. Ortalama ise 6.9 saniye olarak hesaplandı. Türkiye Ligi’nin ortalaması 9 saniye civarlarında.

GALATASARAY YERLİLERE ŞANS VERİYOR AMA ÇOK AZ…

“İstiklal Marşı okuyacak oyuncusu yok” denilerek eleştirilen Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de takımların en az bir dakika oynattıkları Türk oyuncu sayıları açısından Bursaspor’la lider durumda. İki ekipte 16’şar yerli oyuncuya şans verirken Başakşehir 9 oyuncuyla son sırada yer aldı. Ancak sarı-kırmızılılar Türk oyuncularına verdiği süreler bakımından 6 bin 531 dakikayla Kasımpaşa’nın hemen ardından 17’nci sıraya düştü. Bursaspor bu listede de yine 11 bin 518 dakika ile zirvede kaldı.

BELHANDA ÜST ÜSTE TOPLA OYNAMA REKORU KIRMAYA BAŞLADI

Trabzonspor maçının yıldızı Younes Belhanda bu sezon Süper Lig'de en fazla topla buluştuğu iki maç üst üste oynadı. Bir hafta önce Alanyaspor maçında 88 kez topla oynayan Faslı oyuncu, Trabzonspor maçında ise 99 kez topla buluşarak kendisinin sezon rekorunu kırdı.

DONK’UN YERİNE FERNANDO, LINNES’İN YERİNE MARIANO

Perşembe akşamı Benfica’yı ağırlayacak olan Galatasaray’da yeni transferler Semih, Emre ve Mitroglou sahada olmayacak… Terim’in bu maçta Trabzonspor karşılaşmasından farklı olarak Linnes’in yerine Mariano’yu, Donk’un yerinede Fernando’yu oynatmayı planladığı bildirildi.

FLAMENGO’DAN GALATASARAY’A TEŞEKKÜR GELDİ

Galatasaray taraftarının, Trabzonspor maçında açtığı “Başın sağolsun Flamengo” pankartı Brezilya’da gündem oldu… 45 milyon resmi üyesiyle dünyanın en fazla taraftar sahip kulübü kabul edilen Flamengo’nun taraftarları sosyal medya hesaplarından pankartı paylaştı. Galatasaray’a teşekkür etti.


Kaynak:Fotospor