Temmuz 2017'de La Liga ekiplerinden Sevilla'dan Süper Lig ekibi Galatasaray'a transfer olan Brezilyalı sağ bek Mariano, oynadığı futbolla teknik direktör Fatih Terim'in gözde isimlerinden biri olmuştu.

Sarı Kırmızılı takımda ilk 11'in değişilmezi haline gelen Brezilyalı futbolcunun sözleşmesinin sona ermesi, hakkındaki transfer iddialarını da beraberinde getirmişti.

Sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Mariano da geleceği ile ilgili flaş açıklamalar yapmıştı.

ESPN'e konuşan Brezilyalı futbocu şu ifadeleri kullandı; "Dokuz yıl geçti ve ailem geri dönmek istiyor, ben de geri dönmeyi düşünüyorum. Ancak menajerim sözleşmenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Şu anlık bekliyoruz. Sözleşmem sezon sonu bitiyor ve bonservis bedeli olmadığı için bu transferi kolaylaştırıyor, ancak pozisyonumun bir sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Fluminense'den ayrıldığımda Brezilya kapılarını açık bıraktım ve kapatmak istemiyorum" 

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 33 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Mariano'yu göndermeye hazırlanan Galatasaray hedefindeki isimleri de bir bir belirlemeye başladı.

Sarı Kırmızılı teknik direktör Fatih Terim'in birinci tercihi ise Mert Müldür...

Alternatifi ise Antwerp'te forma giyen Buta...

Ancak 66 yaşındaki deneyimli teknik adam, iki genç oyuncu için ortaya çıkan rakamlar yüzünden bir kez daha kiralama şartıyla bir transfer olabileceği üzerinde duruyor. Bu yüzden de scout ekibinden kiralık oyuncular için bir çalışma yapmalarını istediği ifade edildi.

Önüne gelen isimlerden en fazla ilgisini çeken ise Santiago Arias oldu. Sporting Lizbon ve PSV'de başarılı olduktan sonra 11 milyon euro'ya transfer olduğu Atletico Madrid'de hayal kırıklığı yaşatan Kolombiyalı oyuncunun kendi sistemine uyabileceği fikrine sahip...

Mert ve Buta'dan sonuç alınamazsa Arias için çalışma yapılması kararı alındı. 28 yaşındaki Arias bu sezon La Liga'da 7 maça çıkabildi ve 1 asist yaptı. 2023 yılına kadar da sözleşmesi bulunuyor. Galatasaray satın alma opsiyonu ile kiralamak istediği öne sürüldü.

Sarı Kırmızılı ekibi sağ bekte şu an 3 alternatifi bulunuyor.

Mariano, Linnes ve Şener Özbayraklı... Ancak Terim Mariano ve Şener ile yola devam etmek istemiyor. Linnes'in de durumu belirsiz. Bu nedenle arayışlar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Genç ve gelecek vaat eden isimlere yatırım yapmak isteyen Galatasaray'da Mert ve Buta öne çıkmış durumda. Ancak ibre her an tecrübesi de düşünülerek Arias'a da dönebilir. Rakamların transferin gidişatını belirleyeceği belirtiliyor.

Kaynak: Super Haber