Süper Lig ekibi Galatasaray'a müjdeli haber 26 yaşındaki Gabonlu futbolcu Mario Lemina'dan geldi. Bu sezon geride kalan maçlarda deneyimli teknik direktör Fatih Terim'in en çok beğendiği ve güvendiği isimlerden birisi de Lemina'ydı.

Gabonlu futbolcu, karın ağrıları nedeniyle lige sorunlu bir başlangıç yapsa da antrenman ve maç eksiğini kapattıktan sonra Sarı Kırmzıılı takımda kendisini hissettirmeye başladı.

Küresel salgın ilna edilen koronavirüs tehlikesi nedeniyle liglerin ara verildiği ortamda 66 yaşındaki çalıştırıcı Terim, Lemina için Premier Lig ekibi Southampton ile bir görüşme yapılmasını istediği öne sürüldü.

Bunun üzerine Sarı Kırmızılı yönetim harekete geçti. Galatasaray orta sahada Michael Seri ile muhafız görevi gören ve hücuma da tam destek veren Lemina'yı aynı şartlarda bir yıl daha kiralamak istediklerini bildirdi.

Takvim'in haberine göre; 26 yaşındaki oyuncunun kulübü Southampton'la yapılan görüşmelerde prensip anlaşmasına varıldı. Eğer imzalar atılırsa Galatasaray, 26 yaşındaki Gabonlu futbolcu için yine 1 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek.

Oyuncu da yıllık 2 milyon euro almaya devam edecek.

Öte yandan sezon sonundaki 16 milyon euro'luk kiralama bedeli de sözleşmede yazmaya devam edecek.

Kaynak: Super Haber