İç ve dış transferde Galatasaray'a iki müjde birden... Koronavirüs nedeniyle liglere verilen arada boş durmayan Sarı Kırmızılı kulüp kadro planlaması çalışmalarına devam ediyor.

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın 66 yaşındaki teknik direktör Fatih Terim’in talebi doğrultusunda çalışmalara başlayan Sarı Kırmızılı yönetim, iki oyuncuyla sözleşme yenilemeye hazırlanıyor. Bunlardan biri, Galatasaray formasıyla ikinci baharını yaşayan Ryan Donk.

34 yaşındaki Hollandalı futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Tecrübeli savunmacı Donk'a yeni kontrat yapılması daha önce kararlaştırılmıştı. Taraflar arasında prensip anlaşması sağlanırken, süre ve maaş gibi detayların önümüzdeki hafta gerçekleşecek ikinci görüşmede masaya yatırılacağı ifade edildi.

Galatasaray'da akıbeti merakla beklenen bir diğer isim olan Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru’da da önemli gelişmeler yaşanıyor.

Karantina günlerinde kulübün kendisine ve ailesine olan yaklaşımından büyük mutluluk duyan 22 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, ne pahasına olursa olsun kariyerini Türkiye’de sürdürmeye karar verdiği öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak Galatasaraylı yöneticilerle de görüşen Onyekuru, kararını Sarı Kırmızılılara bildirdi.

Özellikle deneyimli çalıştırıcı Terim'in mutlaka kadrosunda görmek istediği Onyekuru, kulüpten onay alması üzerine, bonservisini elinde bulunduran Monaco ile temasa geçmeye hazırlanıyor.

Genç yıldız, Galatasaray’da kalma arzusunu Fransız kulübünün yöneticilerine iletecek. Sarı Kırmızılı kulüp 22 yaşındaki Onyekuru’yu 1 yıllığına daha kiralamayı, ancak bu kez satın alma opsiyonuna da sahip olmayı planlıyor.

Kaynak: Super Haber