Beşiktaş'ı mağlup edip 22 hafta sonra liderlik koltuğuna oturan ve 22. şampiyonluk için gün sayan Galatasaray, bugün Rize deplasmanında zorlu bir sınava çıkacak. Kazanması halinde kalan iki maç (Başakşehir, Sivasspor) öncesi büyük avantaj sağlayacak sarı-kırmızılılarda yönetim de tüm şartlarını seferber etmiş durumda.

EKSTRA MOTİVASYON

Prim sistemini kaldırmasına rağmen Beşiktaş derbisinde galibiyet için 3 milyon TL ekstra prim ödeyen yönetim, Rizespor ve Başakşehir karşılaşmaları için de aynı sisteme devam etme kararı verdi. Rize'den galibiyetle dönmeleri halinde futbolculara sözleşmelerinde yazan maç başı bonusları dışında 3 milyon TL daha ödeme yapılacak.

MALATYA TAKTİĞİ

Beşiktaş derbisinde sarı kart gören Belhanda cezası nedeniyle Çaykur Rizespor maçında yok. Faslı 10 numaranın yerine Badou Ndiaye ilk 11'e girecek. İki hafta önce kupadaki Yeni Malatyaspor rövanşında orta sahada Donk-Fernando-Ndiaye üçlüsü ile mücadele eden Galatasaray, 5-2'lik galibiyetle finale çıkmıştı. Rize deplasmanında yine birlikte görev yapacak bu üçlü Malatya'daki futbolu tekrarlamayı amaçlıyor.




Kaynak:Sabah