Süper Lig ekibi Galatasaray’da Ryan Babel gitti, başarı geldi. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak sürpriz şekilde devre arasında Hollanda Eredivisie Ligi ekibi Ajax’a kiralanan 33 yaşındaki Hollandalı oyuncu Babel’in gitmesiyle Sarı Kırmızılı takım ayağa kalktı. Aslan'ın Babel’in ayrılığı sonrası ligde 6 maçlık galibiyet serisi yakalarken, Hollandalı oyuncunun üzerini “el freni” olduğu gerekçesiyle çizen teknik kadronun bu tezi de doğrulanmış oldu.

Sokorer'de yer alan habere göre; Deneyimli oyuncunun etkili bir isim olmasına karşın bireysel oynaması ve topu ayağında çok tutmasının takıma zarar verdiği görüşünde birleşen ve bu yüzden gönderen teknik ekip, takımdaki büyük değişimi Ryan Babel’in ayrılmasına bağlıyor.

33 yaşındaki forvetin saha içindeki tavırlarından ve topla çok oynama sevdasından takımın zarar gördüğünü belirleyen Sarı Kırmızılı teknik adam Fatih Terim ve yardımcıları, Hollandalı’nın gönderilmesiyle bu sorunu ortadan kaldırdı. Çünkü hem Babel’in tavrı takımın ataklarına engel oluyor hem de bu durum diğer futbolcuları çok rahatsız ediyordu.

Galatasaray'ın doğru tercihler yapması da yine futbolun pozitif yönde etkilenmesine sebep oldu. Sarı Kırmızılı takımda özellikle Saracchi ve Onyekuru gibi hızlı oyuncuların transfer edilmesinin yanı sıra, Ömer Bayram ve Emre Akbaba’nın formu da ikinci yarı yükselişe geçti.

Kaynak: Super Haber